Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Medic psihiatru, avertisment sumbru legat de elevii care vin cu arme în şcoli: "Copiii copiază cele mai rele lucruri pentru că vor să arate că sunt puternici"

Medic psihiatru, avertisment sumbru legat de elevii care vin cu arme în şcoli: "Copiii copiază cele mai rele lucruri pentru că vor să arate că sunt puternici"

Ioana Ciubotărescu, medic psihiatru, a analizat cazul elevului de 7 ani care a adus la şcoală o armă cu lunetă airsoft. Iată la ce să fie atenți toţi părinţii în aceste vremuri tulburi.

Medic psihiatru, avertisment sumbru legat de elevii care vin cu arme în şcoli: "Copiii copiază cele mai rele lucruri pentru că vor să arate că sunt puternici"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2023   •   19:10

A fost panică, astăzi la Școala Generală nr. 33 Anghel Saligny Constanța,  după ce un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală o armă cu lunetă de tip airsoft.

Din primele informaţii, arma ar fi fost adusă la şcoală de elev pentru a se juca cu colegii săi. Un profesor de sport ar fi observat-o, însă nu a sesizat pe nimeni ci a pus-o într-un cabinet. Abia astăzi au fost sesizate autorităţile care au luat măsuri. Părinții copilului vor fi conduși la audieri. 

Întrebată despre aceste cazuri din ce in ce mai dese din școlile din România, Ioana Ciubotărescu, medic psihiatru a spus: 

Citeşte şi: Amenințări cu un pistol airsoft, în Bistrița. Trei tineri au fost arestați 

"Este e o perioadă critică în următoarele două-trei luni. Copiii sunt niște adulți în miniatură, le dăm lucruri noi,şi nu au voie. 

Vor urma probabil altercații în școală, vor urma arme albe, vor urma episoade de bullying mai mari față de cele care au fost până acum. Trebuie să avem un pic grijă să îi ținem mai aproape, să nu le mai dăm voie cu lucruri care sunt de adulți. E o perioadă critică mai ales în perioada 7-17 ani. Va urma o perioadă cu violențe foarte mari. Să avem grijă să-i controlăm în ghiozdan, să rugăm profesorii să ne anunțe. Sincer, inclusiv portarii îi pot controla în ghiozdan.

Citeşte şi: Un medic de la spitalul Polizu din Bucureşti a încercat să-şi pună capăt zilelor cu o armă de tip airsoft cu bilă de cauciuc

Dar atenție, vor urma din ce în ce mai multe cazuri în care copiii vor lua astfel de arme și nu numai, pentru a le aduce la școală. Ce arată o armă? Putere! Copiii își doresc să arate că sunt puternici. Copiii copiază și copiază cele mai rele lucruri, pentru că în natura omului stă să prindă mai ușor ce este în partea negativă", a spus la Antena 3 CNN, Alina Ciubotărescu, medic psihiatru. 

×
Subiecte în articol: copil arma şcoală Constanța psihiatru
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close