Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un elev de 7 ani a mers cu o armă cu lunetă într-o şcoală din Constanţa | Un cadru didactic a sunat la 112

Un elev de 7 ani a mers cu o armă cu lunetă într-o şcoală din Constanţa | Un cadru didactic a sunat la 112

Panică la o şcoală din Constanţa, acolo unde un elev a adus o armă cu lunetă în clasă. Din primele informaţii copilul, în vârstă de 7 ani, ar fi luat arma de la tatăl său.

de Claudia Popovici    |    11 Mai 2023   •   16:29

Update 20:38: Tatăl elevului de 7 ani care a adus la şcoală o armă cu lunetă tip airsoft a primit amendă de 5.000 de lei, iar arma a fost confiscată. 

"Ca urmare a cercetărilor efectuate referitor la faptul că, la data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

  • În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004.
  • Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004

Update 17:44: Arma cu lunetă de tip airsoft adusă de elevul de 7 ani la şcoală a fost găsită inițial de profesorul de sport care nu a făcut nicio sesizare şi ar fi lăsat-o pur şi simplu într-un cabinet al şcolii peste noapte.

Potrivit informaţiilor Inspectoratului Şcolar General Constanţa, arma era stricată, iar copilul o folosea drept jucărie. Elevul de 7 ani ar fi adus-o la şcoală în mână, fără husă.

Update 17:12:  Elevul ar fi adus arma la şcoală pentru a se juca cu ea alături de colegi. Copilul de 7 ani adusese la şcoală şi alte pistoale de jucărie. 

"În timpul unei pauze un elev de clasa I a venit în curtea şcolii cu o armă de agrement nefuncțională. Intenția lui era de a se juca cu ea, pentru că mai avea la el şi alte pistoale de jucărie", a transmis la Antena 3 CNN un reprezentant al Inspectoratului Şcolar General Constanţa. 

Un elev de 7 ani a mers cu o armă cu lunetă într-o şcoală din Constanţa | Un cadru didactic a sunat la 112

Polițiștii din Constanța au fost sesizați, joi, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, că un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală o armă", a transmis Inspectoratul Şcolar General Constanţa. 

Din primele informaţii elevul ar fi luat arma de la tatăl său pentru a se lăuda cu ea la şcoală. Copilul a introdus arma în școală miercuri după-amiază, informează IPJ Constanța.

Este vorba despre o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării, aceasta fiind ridicată de un profesor.

"La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Arma cu lunetă a fost ascunsă peste noapte în şcoală

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

Citeşte şi: Un băiat de 16 ani a pătruns într-un liceu din Craiova cu un cuțit de 28 cm! Tânărul nu era elev al instituției

Părinţii copilului care a venit cu arma la şcoală, audiați de poliţie

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004", se arată în comunicatul Poliţiei.

Autoritățile din județul Constanța deschid în ultima vreme tot mai multe dosare penale, în majoritatea cazuri fiind vorba de tineri care dețin puști și pistoale airsoft, obiecte care nu pot fi cumpărate de persoane sub 18 ani.

×
Subiecte în articol: elev arma şcoală Constanța
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close