Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Familiei, control inopinat la centrul de plasament din Brădet: "Cei care au greșit trebuie să fie pedepsiți"

Ministrul Familiei, control inopinat la centrul de plasament din Brădet: "Cei care au greșit trebuie să fie pedepsiți"

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a cerut autorităților o anchetă la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet după ce tânăra de 19 ani, instituționalizată, a fost dusă la spital cu arsuri pe corp.

Ministrul Familiei, control inopinat la centrul de plasament din Brădet: "Cei care au greșit trebuie să fie pedepsiți"
Sursa foto: Facebook I Natalia Intotero
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   19:25

"Momentul în care am ajuns la spital, respectiv în cursul după-amiezii de ieri, spre seară, tânăra prezenta răni multiple pe față, gât, piept și spate. (...) Nu se poate comunica cu această tânără, având în vedere multiplele probleme de sănătate și, într-adevăr, chiar dacă ea are vârsta de 19 ani ea este dezvoltată fizic precum un copil de 5-6 ani", a spus ministrul Familiei, Natalia Intotero, în direct la Antena 3 CNN.

"Prima oprire a fost la spital pentru a discuta cu medicul de gardă și a vedea această tânără. În discuțiile purtate cu doamna doctor de gardă, nu avea foarte multe elemente, însă fata era internată la secția interne și doamna doctor mi-a spus că, din punctul ei de vedere, aceasta ar trebui transferată la secția de chirurgie arși. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, deoarece, după vizita la spital, am întâlnit prefectul județului Brașov la centrul de la Brădet, unde i-am expus cele prezentate de doamna doctor și i-am solicitat demararea unei anchete în care să fie implicate toate instituțiile statului cu atribuţii din domeniu", a mai spus Natalia Intotero, luni seară, la News Hour with CNN.

"Domnul prefect mi-a spus că știa de caz, că demarase o anchetă internă la instituție, de fapt a solicitat demararea unei anchete interne la instituție și că a anunțat poliția.

Din punctul meu de vedere, nu este suficient, având în vedere starea tinerei și, în egală măsură, faptul că cei care au greșit trebuie să fie pedepsiți. Astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

Și personalul care munceşte în acest domeniu, așa cum le-am expus și ieri spre seară, trebuie să înțeleagă. Nu este o muncă ușoară, dar dacă au ales să muncească într-un astfel de domeniu, trebuie să aibă multă răbdare și tinerii instituționalizați cu probleme de sănătate necesită o supraveghere 24 din 24 de ore, adică nu pot fi neglijați", a mai spus Natalia Intotero.

Citeşte şi: Anchetă de proporţii în cazul fetei arse de la Centrul de Plasament Brădet. Anchetatorii au mai multe ipoteze

Fata care a ajuns la spital cu arsuri era internată la o casă de tip familial din judeţul Braşov, iar autorităţile iau în calcul varianta în care totul ar fi plecat de la o neglijenţă a personalului.

Există mai multe ipoteze. Prima dintre ele este legată de o posibilă neatenţie din partea personalului, care ar fi dus la opărirea victimei în timpul procesului de îmbăiere.

Pe masa procurorilor mai există şi varianta în care arsura ar fi apărut de la procesul de derazitare, efectuat cu o zi înainte de incident.

Situaţia devine cu atât mai complicată, pentru că, spun medicii, victima suferă de mai multe probleme medicale ce o împiedică să comunice.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close