Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Percheziții la Moscova, după ce FSB a "rezolvat" asasinarea Dariei Dughina

Percheziții la Moscova, după ce FSB a "rezolvat" asasinarea Dariei Dughina

La Moscova aveau loc, marți seară, percheziții ale organelor de anchetă penală într-un apartament și un garaj închiriate de persoana indicată de FSB drept responsabilă pentru atentatul în care a murit Daria Dughina.

Percheziții la Moscova, după ce FSB a "rezolvat" asasinarea Dariei Dughina
Sursa foto: Twitter @A_SHEKH0VTS0V
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   19:01

Potrivit Antena 3, investigatorii căutau noi probe și informații, la o zi după ce serviciul rus de securitate a publicat imagini cu o femeie al cărei nume ar fi Natalia Vovk.

Vovk, o ucraineană născută în 1979, ar fi intrat în Rusia de pe teritoriul separatiștilor din Donețk și ar fi fugit în Estonia după comiterea crimei, susține FSB.

Suspecta ar fi fost însoțită de fiica sa minoră, ca acoperire.

Prin bogăția detaliilor, versiunea prezentată public de succesorul fostului KGB sugerează că persoana suspectă ar fi fost supravegheată pe parcursul prezenței sale în Rusia.

Suspiciuni după detaliile "generoase" oferite de FSB în cazul asasinării Dariei Dughina

Această posibilitate ridică suspiciuni legate de felul cum a fost posibil atentatul, câtă vreme principala suspectă era în atenția forțelor de securitate.

Tot marți, mai devreme în cursul zilei, a fost înmormântată Daria Dughina, după un ceremonial funerar organiza în holul turnului de televiziune din Moscova.

La sicriul depus aici s-au perindat politicieni și prieteni apropiați ai familiei, care au omagiat-o, în discursuri, pe tânăra ucisă, în vârstă de 29 de ani.

Însă cuvintele care au reținut cel mai mult atenția au fost cele rostite de tatăl său, ideologul ultranaționalist Aleksandr Dughin.

"Era neînfricată. Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus în conversația noastră de la Festivalul Tradițiilor au fost: 'Tată, mă simt ca o războinică, mă simt ca o eroină. Așa vreau să fiu, nu vreau să am altă soartă. Vreau să fiu cu poporul meu, cu țara mea'", a rememorat Dughin, lângă sicriul deschis.

Ucrainenii susțin că Daria Dughina ar fi fost ucisă chiar de către FSB

El a spus anterior că moartea fiicei sale trebuie omagiată cu o victorie a Rusiei, fără a fi clar dacă în campania din Ucraina sau dincolo de granițele țării invadate.

Acuzat de Rusia în cazul asasinării Dariei Dughina, Kievul susține că nu are nicio implicare.

Mai mult, Secretarul Consiliului pentru Securitate din Ucraina, Oleksii Danilov, spune că asasinarea Dariei Dughina a fost o execuție săvârșită de serviciile secrete ruse.

Danilov crede că "Dughina a fost prima" dintr-o serie de victime ale atentatelor planificate de FSB, pentru a culpabiliza apoi Ucraina și a crește, astfel, susținerea în rândul rușilor pentru invazia declanșată de Vladimir Putin în urmă cu șase luni.

Foto: mașina distrusă de explozia care a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin (stânga) și Daria Dughina, în sicriul cu capacul deschis, la ceremonia funerară de marți, de la Moscova (drepta)

×
Subiecte în articol: FSB Daria Dughina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close