Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Schimbarea care ar putea duce la ieşirea din blocajul în care se află sectorul imobiliar din Bucureşti

Schimbarea care ar putea duce la ieşirea din blocajul în care se află sectorul imobiliar din Bucureşti

Dezvoltatorii imobiliari cer autorităţilor ca Planurile Urbanistice Zonale, în Bucureşti, să fie aprobate de primăriile de sector, şi nu de Primăria Capitalei, cum se întâmplă în prezent.

Schimbarea care ar putea duce la ieşirea din blocajul în care se află sectorul imobiliar din Bucureşti
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   18:54

Această schimbare ar putea duce la ieşirea din blocajul în care se află sectorul imobiliar din Bucureşti. 

România ar trebui să aibă, în curând, un cod al amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor. Practic, acesta urmează să reglementeze modul în care se construieşte în România şi să înlocuiască zecile de legi, ordonanţe, hotărâri şi alte acte normative din acest domeniu.

O analiză recentă a Asociaţiei arată că Bucureștiul și-a diminuat semnificativ contribuția la PIB-ul României, cu aproape 10 procente.

Declinul vine pe fondul blocajului administrativ local și al incertitudinii privind dezvoltarea urbanistică. Mai ales că mai toate PUZ-urile fie au fost anulate, fie au fost suspendate de Primăria Capitalei şi nu prea s-au mai dat autorizaţii noi.

Citeşte şi: Niciun PUZ aprobat în București de doi ani: O pierdere de 2,5 miliarde de euro la bugetul de stat. Nicușor Dan: "Trebuie să protejăm interesul public"

Potrivit dezvoltatorilor, Primăria Bucureşti ar trebui să se implice doar în cazul proiectelor care afectează mai multe sectoare, cum ar fi, de pildă, lucrările de infrastructură. În alte mari oraşe europene, deciziile se iau la nivel local.

O altă problemă în ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară în România o reprezintă lipsa unui Registru al Spaţiilor Verzi.

Vezi și: Anularea PUZ-urilor din Bucureşti goneşte investitorii. Unul dintre cei mai mari constructori din lume renunţă la zeci de muncitori din România

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close