Antena 3 CNN Actualitate Anularea PUZ-urilor din Bucureşti goneşte investitorii. Unul dintre cei mai mari constructori din lume renunţă la zeci de muncitori din România

Anularea PUZ-urilor din Bucureşti goneşte investitorii. Unul dintre cei mai mari constructori din lume renunţă la zeci de muncitori din România

Unul dintre cei mai importanți constructori și dezvoltatori imobiliari la nivel global a decis să reducă semnificativ echipa de muncitori din România.

Anularea PUZ-urilor din Bucureşti goneşte investitorii. Unul dintre cei mai mari constructori din lume renunţă la zeci de muncitori din România
Sursa foto: Facebook I Skanska Romania
de Ştefan Petrică    |    19 Iun 2023   •   17:13

Update 20.06.2023. Poziția celor două divizii care alcătuiesc Skanska România
  

Ca urmare a materialului publicat în Profit.ro în data de 19 iunie 2023, în care declarația reprezentantului Skanska este pusă eronat într-o legătură directă cu anularea Planurilor Urbanistice Zonale de Sector, compania face următoarele precizări.

Din punct de vedere organizatoric, operațiunile Skanska în România se împart în două divizii cu echipe de management diferite:

Divizia de Dezvoltare Comercială, care are ca rol dezvoltarea și managementul clădirilor de birouri, însemnând: achiziția terenului pe care urmează să fie construit proiectul, dezvoltarea conceptului și designului, închirierea și ulterior vânzarea acestuia si care este condusă de către Aurelia Luca, în calitate de Executive Vice President Operations Ungaria și România.

Divizia de Construcții, care are în atribuții construcția efectivă a proiectelor locale și care este coordonată de Miroslav Vycital, în calitate de Branch Director Ungaria și România.
"Restructurarea Diviziei de Construcții Skanska România (alcătuită în majoritate din ingineri) nu are nicio legătură cu anularea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ), așa cum în mod inexact au fost interpretate informațiile într-o serie de articole apărute în mass-media în ultimele ore. Procesul de restructurare este determinat de o decizie strategică internă, care vine în contextul actual al pieței.” Miroslav Vycital, Branch Director Romania și Ungaria la Skanska Central Eastern Europe
 
“Divizia de Dezvoltare Comercială a Skanska deține în prezent atât terenuri cât și autorizații de construire necesare pentru a dezvolta noi clădiri. Într-un context global imprevizibil, ne adaptăm continuu deciziile de începere a proiectelor și evaluăm constant riscurile. În același timp, continuăm să fim parteneri deschiși de dialog cu toți stakeholderii noștri și să rămânem conectați la noi oportunități. 

Avem un model de business foarte sustenabil, așadar în paralel cu pregătirea proiectelor din pipeline, ne concentrăm pe cele pe care le avem astăzi în portofoliu – clădirile de birouri Equilibrium 1 și Equilibrium 2.” Aurelia Luca, Executive Vice President Operations Ungaria și România, Divizia de Dezvoltare Comercială a Skanska din CEE

ştirea iniţială

Compania Skanska Construction, divizia de construcții a grupului Skanska a decis să reducă semnificativ echipa de muncitori din România.

Această decizie a fost luată deoarece compania nu are certitudinea semnării unui nou contract la nivel local și este concentrată exclusiv pe proiectele interne ale grupului.

Renunțarea la zeci de angajați este o consecință directă a acestei situații.

Skanska a mai părăsit odată piața din România în 2003, dar s-a întors în 2007 cu divizia de dezvoltare imobiliară.

Citește și: Sute de muncitori cu peste 250 de utilaje lucrează la Autostrada Moldovei A7

În 2011, compania s-a reintegrat pe piața românească și cu divizia de construcții, exprimându-și dorința de a încheia parteneriate public-private.

În ultimii 12 ani, Skanska a construit centre de birouri precum Green Court, Campus 6 și Equilibrium în București.

Cu toate acestea, proiectele Skanska ar putea fi afectate de anularea Planurilor Urbanistice Zonale de Sector, ceea ce a dus la un blocaj în dezvoltare.

Miroslav Vycltal, directorul diviziei de construcții a Skanska pentru România și Ungaria, a explicat că, din cauza deciziei de a se concentra exclusiv pe proiectele interne și a lipsei unei date clare privind începerea unui nou proiect, au luat decizia de a limita operațiunile locale în divizia de construcții.

Ca urmare, echipa Skanska Construction din București va suferi o reducere semnificativă.

Cu toate acestea, chiar și cu un număr mai mic de angajați, Skanska Construction România va continua să funcționeze ca o entitate independentă în cadrul grupului Skanska.

Atunci când a fost întrebat despre numărul de angajați afectați de această decizie, managerul Skanska nu a oferit un răspuns direct, potrivit profit.ro

Cu toate acestea, conform sursei citate, se estimează că vor fi afectați zeci de angajați.

Pe 7 iunie, Nicuşor Dan a anunţat anularea PUZ sector 2, al cincilea PUZ de sector anulat sau suspendat de instanţă.

×
Subiecte în articol: PUZ București Skanska Construction
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close