Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Probleme noi la cardul de energie | Ce soluții a găsit Guvernul pentru ca românii să își poată plăti facturile

Probleme noi la cardul de energie | Ce soluții a găsit Guvernul pentru ca românii să își poată plăti facturile

 Haos de nedescris, birocrație și reguli schimbate din nou, când vine vorba despre banii pentru facturi, care vin pe cardul de energie.

Probleme noi la cardul de energie | Ce soluții a găsit Guvernul pentru ca românii să își poată plăti facturile
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   20:07

Guvernul vrea să dea acum și posibilitatea plății online pentru că poșta nu face față tuturor cererilor.

Poștașii nu numai că nu au tehnologia necesară ca să îi ajute pe români să facă aceste plăți, dar nici măcar nu pot să împartă declarațiile pe propria răspundere.

Executivul caută soluții, pregătind în acest moment o Ordonanță care să modifice regulile de utilizare anunțate pentru cardul de energie.

Mai exact executivul vrea ca printr-o Ordonanță de Urgență să le trimită românilor care beneficiază de acest ajutor să poată să plătească facturile online.

Așadar, românii au trei posibilități de a plăti facturile la acest moment:

- să le plătească online;

- să meargă la Poștă și să le achite;

- să le ceară poștașului să efectueze această plată;

Poșta Română cumpără, de-abia acum, cititoarele de care poștașii au nevoie pentru a efectua plățile la facturi. Mai exact, este vorba despre 7000 de cititoare care vor fi cumpărate în perioada următoare, iar pe 16 ianuarie a fost lansat anunțul și urmează să se facă atribuirea pentru aceste dispozitive de care poștașii au nevoie.

Este foarte important faptul că s-au distribuit și declarațiile pe proprie răspundere, însă nu toate au ajuns la timp. Până la finalul acestei luni se va face distribuirea declaraților, iar pe 15 februarie toți românii vor ști dacă beneficiază sau nu de acest ajutor promis de stat.

Dacă se încadrează să primească ajutorul de încălzire atunci cel târziu, pe 1 martie ar trebui ca aceștia să plătească 700 de lei, constând în prima tranșă de bani pe care pot să-i folosească pentru plata facturilor.

Ce-i de la Guvern au anunțat că primele opt facturi sunt scutite de taxe, iar începând cu a noua factură vor trebui să achite pentru un comision de aproximativ doi lei.

×
Subiecte în articol: card energie guvern facturi
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close