Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Putin i-a găsit înlocuitor lui Evgheni Prigojin la recrutarea "voluntarilor" ruși din Ucraina. Ce misiune a primit celebrul "Sedoi"

Putin i-a găsit înlocuitor lui Evgheni Prigojin la recrutarea "voluntarilor" ruși din Ucraina. Ce misiune a primit celebrul "Sedoi"

Vladimir Putin i-a ordonat lui Andrei Troşev să preia sarcina antrenării voluntarilor care vor lupta în Ucraina.

Putin i-a găsit înlocuitor lui Evgheni Prigojin la recrutarea "voluntarilor" ruși din Ucraina. Ce misiune a primit celebrul "Sedoi"
Sursa foto: captură cnn.com / hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2023   •   19:00

Troșev este unul dintre foștii locotenenți ai lui Evgheni Prigojin, defunctul șef al grupării Wagner.

Cunoscut drept "Sedoi" (căruntul, în limba rusă, n.r.), el a ajuns la gradul de colonel în armata rusă și se număra printre cei mai apropiați colaboratori ai lui Prigojin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a precizat că Andrei Troşev lucrează deja în Ministerul rus al Apărării.

Putin l-a cerut pe Sedoi la șefia Wagner, după rebeliune

Putin îl are de multă vreme în vedere acest fost comandant Wagner.

Într-o întâlnire la Kremlin, după revolta eșuată a mercenarilor, președintele rus le-a propus acestora ca șefia grupării Wagner să fie preluată de Sedoi/Troşev.

Însă, aparent, Evgheni Prigojin nu a agreat această formulă, iar ce a urmat este cunoscut: avionul acestuia s-a prăbușit la exact două luni de la rebeliunea de la finele lunii iunie.

Putin, către succesorul lui Prigojin: "Știți ce probleme trebuie rezolvate în avans"

"Andrei Nikolaevici, la ultima întâlnire, am vorbit despre faptul că veți începe să vă ocupați de formarea unor unități de voluntari care ar putea îndeplini diverse sarcini de luptă, în primul rând în zona operațiunii militare speciale.

Ați făcut parte dintr-o astfel de unitate mai mult de un an (...) știți despre ce este vorba, cum funcționează.

Știți ce probleme trebuie rezolvate în avans, astfel încât activitatea de luptă să decurgă în cel mai reușit mod", i-a spus Vladimir Putin succesorului lui Prigojin la conducerea operațiunii de recrutare pentru frontul din Ucraina.

Foto: Andrei Troșev (stânga) și Evgheni Prigojin (dreapta)

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close