Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Întreaga lume susţine Ucraina, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte | Bărbaţii români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"

Întreaga lume susţine Ucraina, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte | Bărbaţii români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"

În Lvov localnicii s-au mobilizat incredibil. Femeile fac plase de camuflaj pe care le trimit mai apoi militarilor de pe front şi soților lor, bărbații se înrolează voluntar. Printre ei, Paul şi Iulius: "Dacă ne concentrăm toţi forţa şi venim aici să ajutăm vom ajuta România, nu doar Ucraina", este mesajul lor.

Întreaga lume susţine Ucraina, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte | Bărbaţii români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    07 Mar 2022   •   19:02

Ucraina a refuzat coridoarele umanitare propuse de Rusia, după ce ieri armata lui Vladimir Putin a tras în civili.

Preşedintele francez, Emanuel Macron, dezminte informația publicată de presa rusă că a cerut şi a obținut coridoare umanitare în discuțiile purtate cu Vladimir Putin. De la debutul invaziei, 40 de copii au fost uciși în bombardamente, anunță Parlamentul Ucrainei. 

În Liov, se strâng voluntari care împletesc plasele de camuflaj pentru a fi trimise pe front celor care luptă împotriva invaziei rusești.

În Lvov localnicii s-au mobilizat incredibil femeile fac plase de camuflaj pe care le trimit mai apoi militarilor de pe front şi soților lor, bărbații care se înrolează voluntar.

În timp ce împletesc plasele voluntarii îşi ascund teama în spatele cântecelor naţionale pe care fredonează.

"Noi vrem să câștigăm şi sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor armatei noastre şi Ucrainei", spune cineva.

Alături de ucraineni este toată lumea, şi numai sufletește, ci la propriu.

Paul a venit din Canada pentru a se alătura celor care luptă să îşi apere ţara. Din Liov vrea să plece mai departe, să ajungă în Kiev.

"Vreau să iau o armă şi să lupt, dar este foarte dificil acum. Sunt şocat. El trebuie oprit. Noi toţi ştim asta.

Nu ştiu cum, dar trebuie oprit. În timpul acesta poporul ucrainean suferă. Sunt atât de mulţi copii care suferă! Puterile lumii trebuie să oprească acest război, acest bărbat", spune Paul.

Paul are 56 de ani, şi-a lăsat ferma din Canada şi a venit în Ucraina, pentru că i se pare de neconceput că un astfel de război nu poate fi oprit.

 "Cineva trebuie să-l oprească pe Putin cu orice chip. Nu ştiu care este soluţia, dar când cineva este agresiv tu nu poţi ignora acest lucru", mai spune Paul.

Românii ajută nu doar oferindu-şi casele, mâncarea şi un pic de alinare. Un român din Piatra Neamţ, care locuiește în Germania, a venit hotărât să se alăture luptei.

"M-am gândit că ar fi cel mai bine să venim aici şi să încercăm să oprim de aici, să nu se ducă mai departe pentru că deja un popor atins e mult, 2,3 popoare va fi şi mai greu după aceea de recuperat aşa că m-am gândit eu că dacă ne concentrăm toţi forţa şi venim aici să ajutăm vom ajuta România, nu doar Ucraina", mai spune Iulius,  românul din Piatra Neamţ, care locuiește în Germania şi care a venit hotărât să se alăture luptei.

Iulius, împreună cu cei 200 de voluntari care s-au strâns la Berlin, nu i-au putut ajuta aşa cum sperau pe ucraineni.

"Nu mi se dă armă, deci eu nu pot să mă duc să mă lupt cu ruşii să arunc cu pietre în ei, suntem în 2022, probabil acum vreo 2-300 de ani când erau cu arcuri era bună şi o piatră, dar acum ne trebuie armă ca să mergem la război şi nu ni se oferă", mai spune Iulius care subliniază că  procedura asta de înrolare a străinilor nu există.

Întreaga lume este de partea Ucrainei, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte. Voluntarilor li se recomandă să se prezinte la ambasadele Ucrainei în țările lor de origine.

Iulius a scris ambasadei Ucrainei din Germania că vrea să se înroleze voluntar, Dar nu a primit nici un răspuns, deşi au trecut 10 zile.

×
Subiecte în articol: Voluntari razboi Lvov
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close