Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume. Ministrul Turismului: "Era imposibil să garantăm participarea"

România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume. Ministrul Turismului: "Era imposibil să garantăm participarea"

România este absentă de la cel mai mare târg de turism din lume, cel de la Berlin.

România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume. Ministrul Turismului: "Era imposibil să garantăm participarea"
Sursa foto: Facebook | Sergiu Prodan
de Ştefan Petrică    |    08 Mar 2023   •   18:47

Peste 160 de țări din toată lumea vin să se promoveze în perioada 7-9 martie în capitala Germaniei, acolo unde sunt așteptați peste 158 de mii de participanți.

Țara noastră din păcate nu are stand pentru că nu a avut timp să organizeze licitația.

"Noi ne-am dorit să fim prezenți, din păcate un detaliu de natură tehnică a făcut imposibilă participarea, și anume că organizatorii acestui târg au schimbat regula de bază din anii trecuți, atunci când construiau aceste standuri de participare și le puneau la dispoziția celor interesați.

Anul acesta au externalizat această operațiune, motiv pentru care eram nevoiți să construim noi acel stand, însă aprobarea privind taxa de participare a ajuns foarte târziu la noi, la sfârșitul lunii ianuarie.

Citeşte şi: Top 25 cele mai frumoase destinații din lume, publicat de CNN. Cinci dintre ele sunt în Europa

Era imposibil ca în timpul rămas să facem o achiziție publică și să garantăm participarea", a declarat Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

"Este foarte multă animație la Berlin, 161 de țări sunt prezente. Noi suntem destul de triști pentru că România nu este prezentă aici. 
Țara noastră nu ar trebui să lipsească de aici. Noi am venit pe cont propriu.

Procedurile României sunt mai slabe, nu sunt adaptate la realitatea 2023. Trebuie să schimbăm legea achizițiilor publice", a declarat Adrian Voican, vicepreședinte  Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

×
Subiecte în articol: târg turism Berlin ministrul turismului
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close