Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tensiuni fără precedent între Polonia și Ucraina. Volodimir Zelenski: "Unii dintre prietenii noștri, joacă într-un teatru politic"

Tensiuni fără precedent între Polonia și Ucraina. Volodimir Zelenski: "Unii dintre prietenii noștri, joacă într-un teatru politic"

Acțiunile președintelui Volodimir Zelensky din ultima vreme, sunt cel puțin surprinzătoare. Scandalul începe de la ridicarea restricțiilor impuse de Uniunea Europeană, privind tranzitul și importul cerealelor ucrainene în Uniune.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   18:54

Polonia, Ungaria și Slovacia au făcut front comun și au spus că la nivel național, ei mențin restricțiile privind importurile.

România a cerut un acord cu Ucraina care încă nu a intrat de drept în funcțiune.

Reprezentantul pentru comerț al Ucrainei declară că va acționa în instanță celei trei state care mențin interdicțiile de import.

Decizia șoc a Poloniei: Nu mai livrează armament Ucrainei

Citește și: Ucraina anunță că l-a ucis la Sevastopol pe amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră

Volodimir Zelensky a venit cu o declarație foarte acidă:

"Este alarmant să vedem cum unii din Europa, unii dintre prietenii noștri din Europa, joacă solidaritatea într-un teatru politic", a spus Zelenski.

"Vreau să-i transmit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să nu-i mai insulte niciodată pe polonezi" a spus premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Nici în America, la Adunarea generală a ONU, Zelensky nu mai are parte de aceeași susținere.

Kevin McCarthy, șeful majorității republicane din Camera Reprezentanților se opune ca președintele ucrainean să mai țină un discurs în Congresul American.

Mai mult, un sondaj publicat de CNN arată că 55% dintre americani nu mai sunt de acord cu niciun ajutor în plus

Nici acțiunile lui Zelenski din acest weekend nu par să detensioneze situația.

Acesta a fost în Polonia, unde și-a decorat luptătorii de pe front, dar nu s-a întâlnit cu niciun oficial polonez.

"Intervenția președintelui polonez a venit pentru a ameliora primul discurs al ministrului polonez.

Războiul a început de foarte mult timp și se poate simți o oboseală. Dar asta nu înseamnă că suportul față de Ucraina în spațiul global ar fi scăzut în mod esențial.

Este vorba de reținerea de eforturi foarte mari pe care foarte multe țări le fac.

Este vorba de entuziasmul din ce în ce mai limitat al clasei politice.

Nu înseamnă în niciun caz dispariția suportului față de Ucraina justificat și care continuă să existe", a spus Vlad Nistor, europarlamentar PNL.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close