Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Val de violenţe în școlile din Belgrad, la o zi după masacru | Oamenii cer demisii şi măsuri urgente

Val de violenţe în școlile din Belgrad, la o zi după masacru | Oamenii cer demisii şi măsuri urgente

Cel puțin 4 evenimente grave au avut loc, astăzi, în școlile din Belgrad, care i-au pus in alertă pe părinți, elevi şi polițiști. Între timp, străzile din Belgrad au fost neîncăpătoare pentru oamenii veniți să-și exprime regretul și să-și strige revolta. 

Val de violenţe în școlile din Belgrad, la o zi după masacru | Oamenii cer demisii şi măsuri urgente
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    04 Mai 2023   •   18:55

Este cel mai crud atac armat din istorie, scrie presa internațională despre masacrul de la școala din Serbia, comis de un elev de numai 13 ani.

Şi, pentru că este minor, ar putea scăpa de pedepse. Părinții acestuia au fost arestați de autoritățile de la Belgrad. Tatăl său era proprietarul legal al armelor pe care le ținea într-un seif, dar copilul a știut codul de acces.

Reamintim că opt copii și un agent de securitate au fost uciși, iar șase elevi și un profesor al școlii respective au fost răniți și sunt în prezent spitalizați. Astăzi, străzile din Belgrad au fost neîncăpătoare pentru oamenii veniți să-și exprime regretul și să-și strige revolta. 

După incidentul de ieri, astăzi au avut loc cel puțin alte patru evenimente grave la școlile din Belgrad, care i-au pus în alertă pe părinți, pe elevi și pe polițiști.

Într-unul din ele, un elev a imitat o parte din acțiunile făcute ieri de băiatul de 13 ani. Fără să ofere detalii, polițiștii i-au reținut temporar pe elevul respectiv şi pe părinții sai. 

Citeşte şi: Lacrimi, flori şi lumânări pe străzile din Belgrad după atac. Zeci de mii de oameni aduc un ultim omagiu | Părinţii cer măsuri urgente

Tot în Belgrad, la o altă școală un elev a trezit suspiciuni după ce a venit la scoală cu o lista cu colegi despre care ar fi declarat că voia să-i ucidă. El şi părinții au fost audiați de Poliției.  Iar o elevă de 16 ani, tot din Belgrad, a fost arestată după ce a atacat cu un cuțit un băiat de 15 ani şi o profesoară, tot în incinta unei scoli. 

Între timp, autorul masacrului a fost internat sub paza la clinica pentru neurologie şi psihiatrie de aici din Belgrad, unde a fost chestionat de un consiliu de medici specialiști. El va fi audiat și zilele următoare de alți specialiști. 

Tatăl său, a cărui arestare preventivă de 48 de ore expiră mâine, va apărea în faţa unui magistrat, iar avocații părinților ai căror copii au fost uciși sunt de părere că bărbatul va fi arestat pentru o perioada mai lungă, pentru că nu şi-a asigurat armele așa cum trebuie, iar fiul sau a avut acces la ele. 

Astăzi a ieșit şi rezultatul analizelor toxicologice care arată că băiatul de 13 ani nu consumase substanțe interzise înainte de atac. 

La locul atacului, au venit astăzi zeci de mii de oameni. La un moment dat, străzile au fost blocate de mii de elevi care au scăpat un același timp de la ore și au venit pentru a aduce flori şi a aprinde lumânări. Şi la aceasta oră, sunt sute de persoane care se roagă pentru rudele celor uciși, dar şi pentru că astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

×
Subiecte în articol: Belgrad atac armat elevi şcoală
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close