Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Vrem măsuri care să prevină distrugerea umanităţii" | Apel al echipei care a creat ChatGPT

"Vrem măsuri care să prevină distrugerea umanităţii" | Apel al echipei care a creat ChatGPT

Echipa care a inventat ChatGPT se teme de puterea pe care Inteligența Artificială ar putea să o dobândească în următorii ani, dar și de pericolul acestei puteri, în absența unor reglementări stricte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   20:25

"Vrem reglementări pentru a preveni distrugerea umanității", cer fondatorii companiei OpenAI, care a creat ChatGPT.

Ei nu se referă la capacitatea actuală a acestui sistem de a scrie referate pentru școală sau la rezolvarea temelor în câteva secunde.

Specialiștii au în vedere lucruri mult mai grave, cum ar fi cazul unui chinez care a reușit să-și schimbe vocea și înfățișarea cu ajutorul Inteligenței Artificiale și, prin intermediul unui apel video, a furat 570 de mii de euro de la un om de afaceri.

Citește și: Ce s-a întâmplat după ce o versiune de Inteligență Artificială a primit sarcina să distrugă specia umană 

Un alt exemplu vine din zona manipulării, a așa-numitelor fake news: zilele trecute, o fotografie generată cu ajutorul Inteligenței Artificiale a prezentat un presupus atac asupra Pentagonului.

Imaginea a provocat haos în Satele Unite. În doar 4 minute de la distribuirea fotografiei pe Twitter, bursa americană a pierdut 500 de miliarde dolari.

Din fericire, piața şi-a revenit rapid după ce s-a aflat că fotografia este falsă.

Foto: imaginea generată prin Inteligență Articficială cu falsul atac de la Pentagon

×
Subiecte în articol: chatGPT inteligenta artificiala
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close