Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Făina care ţine de foame şi nu creşte nivelul de glucoză din sânge. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vorbim despre un aliment extrem de sănătos"

Făina care ţine de foame şi nu creşte nivelul de glucoză din sânge. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vorbim despre un aliment extrem de sănătos"

S-a inventat pâinea care conține făină ce ține mai mult de foame. Este o nouă invenție a cercetătorilor britanici. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, la Antena 3 CNN, despre noul aliment

Făina care ţine de foame şi nu creşte nivelul de glucoză din sânge. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vorbim despre un aliment extrem de sănătos"
Sursa foto: Gettyimages | koldo studio
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2023   •   16:16

Pâinea care conține 30% făină de năut celulară a redus nivelul de glucoză din sânge cu până la 40% în comparație cu pâinea obișnuită din făină albă de grâu, arată studiul cercetătorilor britanici. 

Oamenii de știință au descoperit că adăugarea făinii de năut cu celule întregi în pâine a crescut semnificativ eliberarea semnalelor de sațietate de la intestin la creier, ceea ce înseamnă că oamenii s-au simțit mai sătui după ce au mâncat.

Citiţi şi: Cum să ne protejăm de gerul extrem. Explicaţii vitale de la medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a vorbit la Antena 3 CNN despre beneficiile năutului pentru sănătate.

"Năutul este folosit de vreo 7.500 de ani. Vorbim despre un aliment extrem de sănătos(...). Este un aliment extrem de util din multe puncte de vedere, pentru că pe de o parte este bogat în fibre, iar pe de altă parte este cu colesterol 0", a spus medicul, duminică, în direct la emisiunea "News Magazine".

"17 grame de fibre la 100 grame de năut înseamnă aproape asigurarea integrală a dozei de fibre necesare zilnic pentru o doamnă sau o domnișoară, și aproape undeva pe la jumate din ceea ce înseamnă doza de fibre necesare pentru un bărbat. Așa că vă dați seama, de la reglarea metabolismului, asigurarea tranzitului intestinal, a trece pe un metabolism bogat în proteine, toate acestea înseamnă de fapt un regim echilibrat", a mai spus Tudor Ciuhodaru.

"Supa de năut, năutul în salată, humusul sunt folosite de-a lungul timpului în istorie și au fost cu beneficii importante asupra sănătății noastre", a completat el.

×
Subiecte în articol: faina năut foame Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close