Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Sofia, Principesa-fotograf, a lansat un album cu fantomele trecutului

Sofia, Principesa-fotograf, a lansat un album cu fantomele trecutului

Sofia, Principesa-fotograf, şi-a serbat ziua de naştere într-o manieră originală. A lansat un album cu fantomele trecutului, fotografii făcute chiar de ea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2023   •   14:34

Principesa Sofia a împlinit 66 de ani şi a reuşit să le strângă din nou împreună pe fiicele Regelui Mihai. Majestatea sa Margareta, Principesa Elena şi Principesa Maria i-au fost alături la galeria din centrul Capitalei, unde şi-a inaugurat noua expoziţie de artă fotografică şi a lansat o carte-document.

Singura absentă a fost Principesa Irina care locuieşte în Statele Unite.

Toate fotografiile cuprinse în album au fost realizate în doar două săptămâni. Principesa Sofia a făcut un adevărat tur de forţă prin locurile abandonate pentru a realiza acest proiect la care ţine foarte mult.

Ambasadorul Japoniei şi soţia s-au aflat printre invitaţii de onoare, alături de prieteni ai Principesei Sofia din Franţa, Elveţia şi Polonia.

"Există o multitudine de clădiri abandonate în toată ţara noastră. Toate acestea sunt ferestre către trecutul nostru. În calitate de fotograf, am descoperit că aceste spaţii mute sunt pline de o frumuseţe seducătoare care provine din haosul vizual şi din derăpănarea care ne înconjoară.

Unele dintre aceste locuri sunt în curs de transformare sau de renovare. Acestea vor avea din nou roluri active şi utile. Vor aduce un suflu nou în comunitate.

Altele vor dispărea cu timpul şi vor deveni fantomele unor epoci.

Aşa cum spunea tatăl meu, nu putem avea un viitor dacă nu ne respectăm trecutul", a transmis principesa Sofia.
 

×
Subiecte în articol: Principesa Sofia fotografii fotograf
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close