Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine 5 exerciții pentru o postură corectă și brațe de invidiat

5 exerciții pentru o postură corectă și brațe de invidiat

Multe dintre doamnele și domnișoarele care fac sport se focusează, în special, pe mușchii fesieri, picioare și abdomen. Antrenorii de fitness ne încurajează să lucram și partea de sus a corpului, adică umerii, trapezul și spatele, întrucât aceste exerciții ajută, în primul rând, la o postură corectă.

5 exerciții pentru o postură corectă și brațe de invidiat
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    30 Noi 2021   •   15:02

O postură corectă și antrenamentele de acest tip pot face ca bărbia dublă să dispară, iar conturul feței să se definească.

"Trebuie să antrenăm și partea superioară a corpului, asta pentru că știu că de multe ori și vouă vi se întâmplă să vedeți o femeie cu o rochie fără mâneci și să spuneți "ce brațe mișto are femeia asta", da, femeia aia lucrează brațe la sală și asta vă îndrum și pe voi să faceți o să purtați cu mândrie o rochie fără mâneci, o rochie foarte decoltată, pentru că o musculatură tonifiată și un braț foarte bine lucrat se vede foarte frumos și foarte sexy", a spus Beatrice Olaru.

Rezultatele unor antrenamente serioase încep să apară chiar și după prima luna. Iar beneficiile de care te vei bucura nu vor fi doar la nivel fizic.

"Mai este partea foarte importantă, partea de sănătate, pentru că aceste exerciții ne ajută să avem o postură corectă, ne îndreaptă coloana, ne îndreaptă spatele, avem o postură mai frumoasă, mai corectă, mai armonioasă, putem să lucrăm mai bine la laptop putem să stăm mai bine la birou și putem să conducem fără dureri de spate", mai spune Beatrice.

În continuare, Beatrice ne arată o serie de cinci exerciții, care pot fi făcute atât la sală, cât și acasă. Așadar, dacă vă doriți o postură corectă și brațe de invidiat, urmăriți-o.

"O să începem cu un exercițiu pentru umeri. Flexăm coatele la 90 de grade, aduc coatele până la nivelul umerilor și cobor. Sus, coloana lungă dreaptă, ține abdomenul strâns, coborârea lentă"

Acest exercițiu este recomandat, în special, femeilor cu șoldurile late, întrucât dacă își vor dezvolta zona umerilor, vor reuși să ajungă la proporțiile ideale, iar talia va părea mult mai mică.

"Un alt exercițiu pentru umeri la care intră și trapezul – coatele la nivelul umerilor, împing deasupra capului și revin cu cotul la nivelul umărului, strâng bine abdomenul, nu arcuiesc coloana lombară"

Pentru fiecare exercițiu ar trebui să faceți între 12 și 15 repetări.

"Acum mergem la grupa bicepsului, este o grupă de care se feresc multe doamne și domnișoare. Însă, lucrată corespunzător, adică cu greutăți potrivite și cu număr de serii și repetări potrivite, grupa musculară se lucrează foarte frumos. Flexez genunchii, coloana lungă dreaptă, flexez antrebrațul, cotul sub umăr, fără să mișc cotul, mișcarea este doar din antrebraț, flexie – extensie"

Concepția conform căreia musculatura ta ar putea deveni prea masculină dacă folosești gantere este falsă. Conform specialiștilor, acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă eforturile sunt prea intense și adopți o dietă bazată pe prea multe proteine.

"Și o grupă foarte importantă ca brațul să arate frumos și să fie sculptat este grupa tricepsului. Grupa din spatele brațului care odată tonifiată dă o formă extraordinar de frumoasă brațului. O să vă arăt un exercițiu pentru triceps, ducem greutatea deasupra capului, flexăm coatele și extinem. La fel, mișcarea este doar din antrebraț, cotul rămâne fix"

Și, acum, ultimul exercițiu, care antrenează mușchii spatelui și ajută foarte mult la postură.

"Dacă nu aveți acasă echipamentul, puteți să vă așezați pe canapea și în locul acestui accesoriu puteți să folosiți un bidon cu apă de 5l. Punem palma sub umăr, ridicăm greutatea, important e ca coloana să fie dreaptă, fără să curbez coloana, trag pieptul sus și trag cotul pe lângă corp și în felul ăsta lucrez foarte bine musculatura spatelui", a mai spus Beatrice Olaru.

Acest circuit ar trebui reptetat de cel puțin trei ori.

×
Subiecte în articol: Numai de bine fitness Beatrice Olaru
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close