Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Plan de antrenament pentru sedentari

Plan de antrenament pentru sedentari

Două dintre cele mai frecvente probleme ale persoanelor care lucrează de acasă sunt acumularea kilogramelor în plus și lipsa timpului liber. Probabil auzi și tu frecvent cum că job-ul făcut din propria locuință duce mereu la stat peste program și la vizite dese la frigiderul din bucătărie. Ei bine, am discutat cu un antrenor și am rugat-o să facă un plan de antrenament pentru toate persoanele care simt lipsa mișcării.

Plan de antrenament pentru sedentari
de Iulia Gorgorin    |    09 Noi 2020   •   15:30

Antrenorul Dana Popescu vă prezintă o serie de exerciţii pe care le puteţi face acasă.

''Datorită faptului că mulți dintre voi duceți un stil de viață sedentar și petreceți foarte mult timp pe scaun, la birou, am să vă prezint un antrenament de tip funcțional, cu exerciții cu greutatea corpului, care vă ajută să vă îmbunătățiți capacitatea cardiovasculară, consum caloric, creșterea ratei metabolice și îmbunătățirea posturii.

Începem cu un exercițiu pentru picioare, fandările cu pas în spate. Un exercițiu foarte bun pentru dezvoltarea mușchilor fesieri și a coapselor.

Trecem mai departe la un exercițiu din planșă. Un exercițiu foarte complex, după cum puteți observa, care implică mai multe grupe musculare, cum ar fi mușchii stabilizatori din zona abdominală, brațele și mușchii fesieri.

Continuăm cu un exercițiu care izolează mușchii abdominali, timp în care ne odihnim brațele și picioarele.

 Revenim la un exercițiu pentru picioare – genoflexiune cu săritură. Am adăugat elementul cardio, săritura, pentru a crește pulsul și implicit consumul caloric.
 
 Planșă cu atingeri de picior, la fel ca la exercițiul anterior din planșă, lucrăm mușchii stabilizatori, abdomen și brațe.
 
 Și terminăm tot cu un exercițiu tot pentru abdomen. De această dată, lucrăm oblicii abdominali.
 
 Acesta este un antrenament tip circuit, adică în cazul nostru un ansamblu de șase exerciții, care se execută unul după altul cu pauze între 30 și 45 de secunde între exerciții și câte un minut între circuite. Numărul de repetări variază între 15 și 20 de repetări pe exercițiu, în funcție de nivel. Iar circuitul se reia de minimum trei ori în funcție de nivelul de pregătire'', a spus Dana Popescu, antrenor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close