Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ştiinţa din spatele unor antrenamente, cu antrenoarea de fitness Lavinia Năstase

Ştiinţa din spatele unor antrenamente, cu antrenoarea de fitness Lavinia Năstase

Un posterior bombat nu înseamnă doar o imagine de invidiat, ci și o serie de avantaje pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, mușchii fesieri ne ajută să ardem cele mai multe calorii, să reducem riscul apariției unor patologii, precum bolile de inimă sau diabetul de tip 2, dar și să ne protejăm spatele și genunchii. Cât de des și cum ne antrenăm corect această grupă musculară aflăm de la antrenoarea de fitness Lavinia Năstase.

Ştiinţa din spatele unor antrenamente, cu antrenoarea de fitness Lavinia Năstase
de Georgiana Mihăilă    |    15 Mar 2021   •   16:28

''Fesierul este cea mai mare grupă musculară din organism. Antrenând fesierul constant, practic ardem mai multe calorii decât am arde atunci când antrenăm orice altă grupă musculară'', a spus Lavinia Năstase, antrenor.
 
Antrenarea fesierului include o gamă largă de exerciţii. 

''Pe lângă masa musculară, pe lângă sistemul muscular, antrenăm în acelaşi timp şi sistemul osos şi sistemul cardiovascular. Este foarte important să utilizăm o gamă largă de exerciţii pentru că doar aşa atăcăm muşchiul din mai multe unghiuri, în mai mulţi timp şi cu mai multe variaţii de exerciţiu'', a spus Lavinia.

 În plus, un fesier bine lucrat este considerat antidot pentru dureri şi accidentări. 

''În momentul în care fesierul nu este dezvoltat cum trebuie. Muşchii picioarelor şi muşchii spatelui vor compensa. În timp, apar durerile de spate. Acest lucru se întâmplă frecvent în cazul persoanelor care au un stil de viaţă sedentar, ca şi în cazul persoanelor care lucrează mult timp la birou''.

 Urmăriţi o serie de exerciţii pe care le putem efectua cu uşurinţă de acasă.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close