Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ciocănele lipicioase cu cartofi la cuptor, o reţetă simplă şi rapidă

Ciocănele lipicioase cu cartofi la cuptor, o reţetă simplă şi rapidă

Gătim copănele lipicioase cu cartofi la cuptor, o rețetă care nu costă mai mult de 20 de lei.

Ciocănele lipicioase cu cartofi la cuptor, o reţetă simplă şi rapidă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   16:05

Chiar dacă poate părea puțin ciudată după titlu, să știți că nu este așa. Chef Florin ne promite o combinație delicioasă, iubită atât de adulți, cât și de copii si este foarte ușor de făcut. Chef Florin începe cu pregătirea copănelelor. 

"Vom folosi ciocănele de pui, ulei de măsline, miere, sos soia, sweet chilli, dar poate fi înlocuit și cu fulgi de chilli, dacă nu aveți neapărat sweet chilli, puțin usturoi, ghimibir, ceapă și, bineînețeles, cartofi. Le-am spălat, le-am curățat și le voi pune într-un castron unde le voi marina. 

Sosul pentru marinat se face din miere, soia, sweet chilli, un cățel de usturoi, puțin ghimbir, puțină ceapă și, bineînțeles, un praf de piper pentru un gust mai intens. 

Asta este tot, acum le amestecăm bine. Se mai poate adăuga puțină lămâie, dacă vreți puțin mai fresh sau putem să facem ciocănele lipicioase doar cu miere, ketchup, muștar și boia de ardei dulce. Mierea este un ingredient de bază, este foarte bună, și practic mierea dă textura crocantă – lipicioasă. 

Ciocănelele se lasă la marinat pentru aproximativ 30 de minute. 

Pentru un gust mai plăcut, o să adaug și puțin ulei de măsline, le mai amestec puțin și le așezăm în foaie. Torn peste copănele și sosul în care s-au marinat ele, pentru a da o glazura frumoasă și, bineînțeles, un gust deosebit. 

Ciocănelele pot fi înlocuite și cu aripioare de pui. 

Am învelit ciocănelele pentru a nu se arde, le voi introduce într-un cuptor preîncins la 200 de grade, timp de 45 de minute, o să am grijă ca la 30 de minute să le întorc și să văd dacă sunt făcute.

În continuare, pregătim garnitura – o porție de cartofi delicioși. 

Eu prefer să folosesc cartofii proaspeți dintr-un motiv simplu – sunt mult, mult mai delicioși, mult mai gustoși, fiind proaspeți, și bineînțeles și mai sănătoși. 

Cartofii sunt asociați în special cu alimentele prăjite, dăunătoare și care îngrașă. Însă la o analiză mai amănunțită, această legumă s-a dovedit a fi chiar foarte sănătoasă, bogată în vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și chiar antioxidanți. 

I-am spălat foarte, foarte bine înainte de a-i tăia cu buretele, un burete nou să folosiți, cu partea abrazivă se spală. Voi face o tăietură tip wedges, eu iubesc cartofii proaspeți, pentru că au un gust mult mai plăcut. 

După ce sunt tăiați, cartofii sunt condimentați după bunul gust. Chef Florin a folosit ulei de măsline, boia de ardei, sare, piper și usturoi. 

Amestecăm totul și îi vom turna. Ia uitați ce frumos arată! Odată cu ciocănelele vom introduce la cuptor și cartofii tip wedges, având grijă să îi întoarcem din când în când pentru a nu se arde și a se găti uniform.  

Această rețetă durează aproximativ o oră și este o idee excelentă pentru zilele de weekend, dar nu numai.

×
Subiecte în articol: Numai de bine reteta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close