Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum eliminăm caloriile din şniţel, pizza sau hamburger

Cum eliminăm caloriile din şniţel, pizza sau hamburger

Dietele sunt întotdeauna întrerupte de micile plăceri culinare și, deseori, am putea crede că singura soluție este să ne abținem în totalitate. Greșit!

Cum eliminăm caloriile din şniţel, pizza sau hamburger
Sursa foto: Unsplash.com | Ivan Torres
de Georgiana Mihăilă    |    16 Dec 2021   •   14:00

Îţi vine să crezi ca poți mânca un șnițel prăjit în ulei, chiar și atunci când vrei să slăbești? Consumat corect, și acesta îți poate aduce doar un mic aport de calorii. Secretul Îl aflăm din materialul urmator.
 
Un șnițel de 200 de grame are 500 de calorii. Consumat alături de o porție de piure sau de cartofi prăjiți și o salată de murături, ajunge la aproximativ... 1.000 de calorii. Mult, dacă luăm în calcul să slăbim.
 
"Putem mânca șnițelul, de exemplu, fără acest pane. Și, în general, dacă avem un produs panetat fie el pește, șnițel, crispy putem înlătura acest pane. Paneul acesta absoarbe cea mai mare cantitate de grăsimi și dacă înlăturăm acest pane ne rămâne doar pieptul de pui și îl putem mânca fără grijă. Din conținut se scad foarte multe calorii", a spus nutritionistul Roxana Radu


 
Avantajul este că îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine doar o bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi și carbohidrați.
 
O să continui cu ingredientele interzise și vreau să te întreb ce facem cu hamburgerul. Îl mai consumăm.
 
"Da, îl consumăm. Dacă dăm chifla la o parte și renunțăm la sos și în loc de sosul respectiv putem folosi o lingură de muștar sau poate un sos făcut dintr-o lingură de iaurt cu puțin praf de usturoi, cu sare, piper"

Și, bineînțeles, fără cartofi prăjiți. Același principiu este valabil și în cazul sharomei.
 
"Doar eliminând cartofii prăjiți și sosurile reducem până la 400 de calorii", mai spune nutriţionistul.
 
Pizza? Mâncăm pizza sau nu mâncăm?
 
"Și pizza putem mânca. Dacă avem poftă de pizza, putem alege o pizza cu mai puține ingrediente, putem alege o pizza margherita care este doar blat, mozzarela, sos de roșii sau o pizza cu șuncă de pui pe deasupra"
 
BONUS, pentru și mai puține calorii, renunțați la marginea din aluat.
 
Și am văzut că sunt foarte multe restaurante care au și varianta de blat integral. E o soluție pentru cei la dietă?
 

"Este adevărat că făina integrală conține mai multe minerale și vitamine decât cea albă, dar asta nu înseamnă că este mai puțin calorică"
 
Și la ciorbă ar putea exista mici modificări, care să o îmbunătățească din punct de vedere al aportului nutrițional.
 
"Dacă luăm cu lingura uleiul și îl aruncăm, cred că putem elimina lejer 100 de calorii din ciorba respectivă"
 
Și ajungem și la partea dulce a discuției noastre. Ce facem cu desertul?
 
"Cu desertul împărțim, pentru că o jumătate de prăjitură înseamnă jumătate din calorii. Dacă nu vrem să eliminăm acest pane de la șnițel, dacă nu vrem să eliminăm capacul de la burger sau vrem să mâncăm o pizza cu toate ingredientele care ne fac plăcere, putem mânca aceste lucruri atunci când suntem la dietă o dată pe săptămână, făsă a ne afecta procesul de slăbire. Ce este cel mai important e ca această masă de trișat să aibă loc la prânz, deci nu seara, ca să avem timp să consumăm ceea ce mâncăm și acea masă de trișat să nu se transforme într-o zi de trișat"
 
Iar dacă vă gândiți la alcool, regulile sunt un pic mai restrictive.
 
"La partea de alcool putem alege aș spune NU cocktailurilor, care vin cu un aport mare de zaharuri, pentru că ele conțin sirop, suc de fructe și putem opta pentru un pahar de vin sau un pahar de prosecco pentru a reduce din caloriile din ziua respectivă", a mai spus Roxana Radu.

×
Subiecte în articol: Numai de bine nutritie calorii Roxana Radu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close