Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Leacul din strămoşi pentru digestie, artrită şi imunitate

Leacul din strămoşi pentru digestie, artrită şi imunitate

Astăzi, descoperim împreună un fel de mâncare, care nu sună foarte apetisant, dar în schimb, are foarte multe beneficii – supa de oase.

Leacul din strămoşi pentru digestie, artrită şi imunitate
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    10 Feb 2022   •   12:34

Practic, e o supă concentrată preparată din oase variate, fierte la foc mic, timp îndelungat, care poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită în alte preparate. Majoritatea beneficiilor au legătură cu gelatina, colagenul și mineralele extrase din oase.

''Supa de os este cunoscută din bunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de os'', a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață.

Gelatina formată în urma fierberii reduce durerile și inflamația. Specialiștii o recomandă în mod special pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră sau cele cauzate de reumatism și artrită.

''Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale'', a mai spus Oana Trifu.

Într-adevăr, vindecă și sigilează intestinul subțire și susține o digestie sănătoasă. Intenstinul subțire este important, pentru că aici se află 80% din sistemul imunitar.

Supa de oase, noul elixir al tinereţii

''Doamnele au un motiv suplimentar pentru a consuma supă de os, pentru că dacă avem proteină, avem aminoacizi, care trec în sângele nostru și contribuie la elasticitatea pielii și nu numai a pielii, ci și a articulațiilor'', a precizat specialistul.

De asemenea, supa de oase este o sursă importantă de colagen. Acesta este cel care încetinește îmbătrânirea și deteriorarea pielii, articulatiilor si oaselor. Un alt beneficiu al colagenului din supă face referire la reducerea celulitei. Asta pentru că celulita provine dintr-o lipsă de țesut conjunctiv, supa de oase poate reduce celulita și poate face pielea să arate mai bine.

''Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de os. Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa. Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită. Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatina și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingredient pe care le puneți în mod normal în supă'', a menţionat Oana Trifu.

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosești o varietate de oase, cartilaje si piele. Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora.

''Ceea ce este extraordinar la supă e că rezistă la frigider, puteți să o consumați pe tot parcursul săptămânii. Este un aliment sănătos, este un aliment pe care îl avem imediat la îndemână, deci când ajungem acasă înfometați nu mâncăm prostii, putem să ne încălzim repede un bol de supă și iată am rezolvat și problema dietei și problema sănătății'', a afirmat Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Oana Trifu supa de oase
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close