Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ritualuri zilnice pentru o viaţă plină de inspiraţie

Ritualuri zilnice pentru o viaţă plină de inspiraţie

Ce știți despre ritualuri și cât de multă importanță le acordați? Potrivit specialiștilor, acestea ne ajută să ne structurăm viața. Mai mult decât atât, cercetările arată că ritualurile pot oferi numeroase avantaje psihologice: ne ajuta să savurăm experiențe, să ne oferim un sentiment de control și să reducem anxietatea.

Ritualuri zilnice pentru o viaţă plină de inspiraţie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   14:12

"Viața noastră este plină de ritualuri, chiar dacă ne dăm seama de acest lucru sau nu. De fiecare dată când ne îmbrățișăm, de fiecare dată când ne pupăm pe obraz, când celebrăm anumite aniversări sau în zilele de naștere, când mergem la înmormântare, când respectăm toate tradițiile unei religii sau tradițiile sociețății din care facem parte sau tradițiile pe care le vizităm în călătoriile noastre – toate aceste lucruri sunt ritualuri. De asemenea, când păstrăm anumite obiecte de la persoanele dragi, când purtăm brățări sau broșe încărcate cu anumite intenții. Toate aceste lucruri sunt ritualuri.

Ce beneficii au ritualurile în viața noastră? În primul și primul rând, ne antrenăm mintea să credem că am făcut ceva, deci automat merităm să primim anumite rezultate. Așadar, cel mai important lucru pentru a vedea rezultatele dintr-un ritual este să ne dedicăm această energie în aceste ritualuri și apoi să avem credință că ele funcționează. Niciun ritual nu poate funcționa în viața noastră, dacă noi nu încărcăm acel ritual cu toată credința noastră, cu încrederea că vom primi rezultatele pe care noi le visăm, dacă vom face acel ritual.

Alte beneficii sunt faptul că ne eliberăm din trecut, putem să avem tot felul de ritualuri în care scriem pe o hârtie credințele limitative sau situațiile de care vrem să ne eliberăm și cu anumite ocazii, cum ar fi luna plină sau luna nouă, să ne detașăm, să ardem acea hârtie și să credem în sufletul nostru că acest ritual funcționează și că o să ne simțim mai eliberați.

Printr-o astfel de celebrare, într-un astfel de ritual așa se eliberează și așa își dau voie să înainteze în viață, să lase trecutul în spate, mie mi se pare un ritual foarte benefic pe care îl fac de foarte multe ori cu oamenii cu care lucrez, pentru că mintea are nevoie să conștientizeze că a făcut ceva, deci merită să primească rezultatele pe care le dorește.

Cât este nevoie să practicăm un ritual pentru a avea rezultate? Foarte multă lume zice 21 de zile. Eu recomand în cursurile mele să practicăm un ritual cel puțin 66 de zile. Pentru că în prima parte suntem entuziasmați, că avem un obicei nou, apoi, în a doua parte, începe să se implementeze acel nou obicei, ritual în viața noastră și abia în ultima parte, devine parte din noi, devine o normalitate a noastră. Așadar, pentru a vedea 100% rezultate, recomand din tot sufletul să practicați ritualurile în care credeți sau chiar să vă faceți propriile ritualuri, să le practicați cel puțin 66 de zile. Orice încercăm cu încrederea noastră poate să ne aducă rezultate. Așadar, găsiți ce obiceiuri vă fac plăcere, practicați-le cu regularitate și vor apărea, cu siguranță, și rezultatele", a spus psihologul Ana Dragalina.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Ana Dragalina
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close