Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Totul despre depresie şi anxietate

Totul despre depresie şi anxietate

Studiile au arătat că perioada de după sărbătorile de iarnă este cea mai depresivă din tot anul. Stresul, stilul de viaţă dezorganizat şi lipsa odihnei corespunzătoare sunt doar trei dintre factorii care favorizează apariţia depresiei sau anxietăţii, care sunt două afecţiuni diferite. De cele mai multe ori, depresia se poate declanşa pe fondul unor traume, precum pierderea unei persoane dragi sau a locului de muncă, în timp ce anxietatea se poate traduce în linii mari drept teama de necunoscut. Simptomele pot apărea chiar şi în rândul copiilor.

Totul despre depresie şi anxietate
06 Ian 2020   •   09:09

Primele simptome ale depresiei pot fi dispariţia veseliei şi energiei. Oamenilor depresivi le este greu să se bucure de lucrurile mărunte şi li se pare dificil să se mai implice în activităţi pe care cândva le făceau cu uşurinţă.

Depresia te face să fii tot ceea ce nu eşti şi este seductivă. Îţi oferă elemente de vizual, emoţional, respectiv vezi şi simţi durerea ca şi când ar fi fericire şi plăcere.

''Depresia te face să fii tot ceea ce nu eşti şi este seductivă. Îţi oferă elemente de vizual, emoţional, respectiv vezi şi simţi durerea ca şi când ar fi fericire şi plăcere. Intru în contact cu zeci de oameni pe zi, minim 12, dintre care patru cu siguranţă sunt depresivi'', spune Radu Leca, psiholog.

Şi pentru că cei mici sunt extrem de receptivi este necesar ca părinţii cu astfel de simptome sau cei care au fost deja diagnosticaţi, să comunice cu ei pe un ton vesel. Certurile şi reproşurile nu aduc niciun beneficiu în relaţia părinte-copil.

''Copilul are nevoie de tată şi de mamă. Copiii au nevoie de părinţi veseli, nu de părinţi trişti. Tristeţea se duce de la părinte la copil'', spune psihologul.

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close