Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Previziunile zilei Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur sau nu

Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur sau nu

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur acest ser, în condițiile în care în SUA a fost recomandată suspendarea procesului de imunizare cu acest vaccin.

Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur sau nu
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Ignat    |    14 Apr 2021   •   09:59

Prima tranșă din vaccinul Johnson & Johnson a ajuns miercuri în România. Autoritățile așteaptă indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului, în condițiile în care agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea acestui vaccin, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat serul au făcut tromboze.

Prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson a intrat în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson&Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

În SUA a fost luată decizia de suspendare a procesului de vaccinare cu serul de la Johnson & Johnson, după ce mai multe persoane adulte au dezvoltat tromboze în urma administrării serului. Dacă Agenția Europeană a Medicamentului decide că trebuie să se întâmple acest lucru, vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea fi amântă și în România.

Vaccinul Johnson & Johnson va fi depozitat la Institutul Cantacuzino

Aproximativ 60.000 de doze vor ajung în țară pe cale terestră și vor depozitate la Institutul Cantacuzino. Acolo vor rămâne până se va afla cu exactitate daca acest vaccin va fi introdus în campania de vaccinare din România.

"Imediat cum avem disponibile date de la Agenția Europeană a Medicamentului în această privință și România va decide dacă va demara sau nu utilizarea acestui tip de vaccin. E important de menționat că până în acest moment, în Europa nu a fost utilizat acest tip de ser anti-COVID", a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Datele cu privire la utilizarea serului Johnson & Johnson, de la Agenția Europeană a Medicamentului, vor fi disponibile săptămâna aceasta.

Persoanele private de libertate, primele care vor fi imunizate cu Johnson & Johnson

Valeriu Gheorghiță a anunțat că urmează să înceapă vaccinarea în rândul persoanelor private de libertate. Pentru imunizarea deținuților din penitenciare va fi folosit serul de la Johnson & Johnson.

Gheorghiță a precizat că în penitenciare va fi folosit serul anti-COVID de la Johnson & Johnson, dar se vor putea folosi și alte tipuri de vaccinuri, atâta timp cât vor fi respectate condițiile acestora de păstrare.

"Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în măsura în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare", a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
 

×
Subiecte în articol: vaccin Johnson & Johnson România
Parteneri
Zece zile de concediu în plus pe an pentru români!
x close