Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Vești bune pentru românii cu rate la bănci. Proiectul lui Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor la credite a fost adoptat. Ce prevede legea

Vești bune pentru românii cu rate la bănci. Proiectul lui Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor la credite a fost adoptat. Ce prevede legea

Vești bune pentru românii cu rate la bănci. Proiectul lui Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor la credite a fost adoptat. Ce prevede legea
27 Feb 2018   •   19:38

Vești bune pentru milioanele de români cu rate la bănci. Proiectului liberalului Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor la credite a fost adoptat de senatori, însă nu fără un scandal uriaș în Plen.

Proiectul a stârnit război total între liberali. Deși a fost inițiat de senatorul PNL Daniel Zamfir, aceștia au votat împotrivă. Asta după ce au primit ordin de la șeful lor de partid să nu fie de acord cu aceasta decizie.

Legea prevede ca dobânda efectivă anuală privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum contractele de credit pentru consumatori nu poate depăși: de mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare, astfel cum sunt acestea definite de Legea nr. 90/1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare.

Pentru evitarea oricărei confuzii, este credit ipotecar sau imobiliar orice credit contractat de consumarori pe o perioadă mai mare de zece ani, garant cu o ipotecă asupra imobilului cumpărat, construit, reabilitat, extins sau consolidat ori cu un alt imobil, proprietatea debitorului sau a unui terț garant.

De asemenea, dobânda efectivă anuală privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum și contractele de credit pentru consumatori nu poate depăși 18% pe an, în cazul creditelor de cont.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close