Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Economiei: "Trebuie să poziționăm România pe piața internațională"

Ministrul Economiei: "Trebuie să poziționăm România pe piața internațională"

Ministrul Economiei a vorbit în cadrul conferinței națională “Hrană de calitate – profit pentru toți românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii” despre modul în care România se poate poziționa ca un jucător major pe o piață internațională.

Ministrul Economiei: "Trebuie să poziționăm România pe piața internațională"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Axinia    |    16 Mai 2023   •   11:22

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit în cadrul conferinței “Hrană de calitate – profit pentru toți românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii” despre cât de importantă este securitatea alimentară, punând accent pe procesarea alimentelor, reînvierea piețelor alimentare care au dispărut și utilizarea materialelor auxiliare din agricultură. 

"Este extrem de important ca tot ceea ce înseamnă procesare în domeniul alimentar trebuie evaluat dintr-o perspectivă mai largă .Avem o piață internă care are anumite caracteristici și nevoie, dar vreau să ne uităm puțin și spre piața externă.

 Săptămâna trecută am avut o discuție cu ministrul economiei din Israel și am avut o discuție pe o temă foarte importantă: Securitatea Alimentară.  Această asigurare depășește granițele României", a declarat ministrul economiei. 

Florin Spătaru a menționat că ghidurile și strategiile de finanțare pe care le face pentru securitatea alimentară trebuie să poziționez România ca un jucător major pe o piață internațională. 

Citește și: Economia României a crescut cu 2,3% în primul trimestru din 2023

"Am discutat împreună cu ministrul Daea despre planul de măsuri pentru deficitul balanță comercială. Aș vrea să adăugăm în acest context și de partea logistică, de locuri pentru stocare a produselor", a adăugat Ministrul Economiei.

Un element pe care se axează ministrul ecomimiei și cei al agriculturii, care poate aduce un plusvaloarea ecomimiei ține de procesarea produselor auxiliare, precum lâna, care la acest moment se aruncă. 

 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Florin Spătaru
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close