Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dan Popescu, şeful Ocolului Silvic Renaşterea Pădurii: "Avem un corp silvic profesionist"

Dan Popescu, şeful Ocolului Silvic Renaşterea Pădurii: "Avem un corp silvic profesionist"

Noul Cod Silvic vine cu provocări mari. Este nevoie de implicare şi o colaborare strânsă între autorităţile în domeniu, a arătat şeful Ocolului Silvic Renașterea Pădurii, marţi, la conferinţa "România redevine verde – Trei pași fără întoarcere. Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media.

Dan Popescu, şeful Ocolului Silvic Renaşterea Pădurii: "Avem un corp silvic profesionist"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   16:58

Dan Popescu, şef al Ocolului Silvic Renașterea Pădurii, a vorbit la Conferinţa regională "România redevine verde - trei paşi fără întoarcere | Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare", susţinută de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, despre nevoia de implicare din partea autorităţilor.

"În realizarea unui astfel de program este şi o oportunitate dar şi o provocare", declară Dan Popescu. 

Potrivit lui, este nevoie de implicare şi o colaborare strânsă între autorităţile în domeniu. 

Şeful Ocolului Silvic Renașterea Pădurii, despre o campanie de împădurire fără precedent

Conferința Regională “România redevine verde - trei pași fără întoarcere / Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”

Conferința Regională “România redevine verde - trei pași fără întoarcere / Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare” Discuțiile, dezbaterile și prezentările conferinței regionale se vor axa pe expunerea clară a legislației elaborate prin PNRR, respectiv Strategia Naționala pentru păduri 2030 și Codul Silvic și expunerea oportunităților rezultate din acțiunile de împădurire la nivel național prin PNRR.

Publicată de Antena 3 pe Marţi, 12 decembrie 2023

"Este o sumă enormă, niciodată sectorul silvic nu a fost finanţat cu asemenea sumă.

Tot timpul ne-am uitat cu invidie la colegii din agricultură, atât în ceea ce priveşte parcul de utilaje, dotările dar şi investiţiile lor", a mai spus Dan Popescu, marţi, la conferinţa "România redevine verde – Trei pași fără întoarcere. Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media.

Modificările la Codul Silvic, explicate de ministrul Mediului

Proiectul noului Cod Silvic a fost trimis, marţi, către toate ministerele pentru avizare, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Codul silvic vine cu modificări dure, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet, astăzi, la conferinţa "România redevine verde – Trei pași fără întoarcere. Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media.

Printre cele mai importante modificări din Codul Silvic se numără: coborârea pragului pentru furt de lemne, care a scăzut la jumătate, şi confiscarea maşinii cu care s-a produs infracţiunea.

Citeşte şi: Mihaela Frăsineanu, consilier de stat, despre noul Cod Silvic și importanța pădurilor: "Avem nevoie cu toții de un aer mult mai curat"

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close