Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Elevi români premiaţi de NASA după ce au proiectat o staţie spaţială

Elevi români premiaţi de NASA după ce au proiectat o staţie spaţială

Un grup de elevi din România a impresionat un juriu în Statele Unite. La un concurs organizat chiar de NASA, elevii români au prezentat proiectul unei stații orbitale independente.

Elevi români premiaţi de NASA după ce au proiectat o staţie spaţială
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2023   •   17:28

Elevii au inclus în proiectul lor şi curățarea orbitei Pământului cu ajutorul unui sistem de drone. Deși au fost distinși acolo la concursul din Statele Unite, din păcate nu vor putea să meargă să-și ridice premiile pentru că nu au banii necesari transportului și cazării. 

Echipa de cercetători de la Liceul Ovidius din Constanța a lucrat timp de opt luni la proiectul pentru NASA

Populația de pe Pământ este în continuă creștere în timp ce resursele și spațiul nu. Tocmai de aceea Agenția Spațială Americană caută idei de la cei mai tineri pentru orașele viitorului. 

Zeci de mii de resturi de sateliţi și rachete orbitează în jurul planetei și pun în pericol echipamentele aflate încă în stare de funcționare sau viitoarele lansări. Elevii din Constanța au găsit o soluție și pentru această problemă. Un sistem format din drone cibernetice care culeg fiecare bucată de metal și o transportă la o stație de reciclare care va orbita Pământul. 

Aceste proiecte inteligente au adus celor 25 de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța locul 3 și mențiuni speciale la concursul NASA. Pentru a putea să-și ridice premiile ar trebui să meargă în Statele Unite ale Americii. Nu au însă resursele necesare și nici școala nu le poate acoperi cheltuierile. 

Citeşte şi: NASA pregătește simularea vieții pe Marte cu ajutorul unei case imprimate 3D

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close