Antena 3 CNN High Tech NASA pregătește simularea vieții pe Marte cu ajutorul unei case imprimate 3D

NASA pregătește simularea vieții pe Marte cu ajutorul unei case imprimate 3D

Timp de un an întreg, patru voluntari vor locui în interiorul unei case imprimate 3D în care se va simula viața pe Marte.

NASA pregătește simularea vieții pe Marte cu ajutorul unei case imprimate 3D
Sursa foto: Youtube I ICON - 3D Tech
de Ştefan Petrică    |    12 Apr 2023   •   18:18

Experimentul NASA va debuta în iunie şi îi va ajuta pe cercetători să se pregătească pentru o viitoare misiune pe planeta roşie.

Habitatul de 160 de metri pătraţi, situat în Texas, include o fermă verticală pentru cultivarea salatelor, o cameră dedicată procedurilor medicale, dar şi o zonă de relaxare.

Cei dinăuntru vor desfășura diferite tipuri de activități, cum ar fi simularea de plimbari în spațiu sau diverse operațiuni robotizate.

De asemenea, pentru ca totul să fie cât mai realist, ei vor fi supuşi constant și unor factori de stres, precum restricţiile de apă sau diverse defecţiuni.

Citește și: Comandantul misiunii Artemis II: "Generaţia aceasta va merge sigur pe Lună" | Ce spune despre echipaj

Cei care vor locui acolo vor ajuta la pregătirea unei viitoare misiuni pe Planeta Roșie.

Măsurându-le performanțele și capacitățile cognitive, NASA va înțelege mai bine "resursele” care trebuie asigurate pentru această călătorie ambițioasă, explică Grace Douglas, un responsabil al programului CHAPEA, care supervizează acest experiment.

Acest lucru este crucial, având în vedere "limitele foarte restrictive privind greutatea care poate fi trimisă în aceste misiuni”, a adaugat ea.

×
Subiecte în articol: NASA experiment planeta marte
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close