Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Numărul românilor care produc energie în gospodărie a crescut de trei ori în 2022. Zoltan Nagy: "Este foarte importantă dimensionarea"

Numărul românilor care produc energie în gospodărie a crescut de trei ori în 2022. Zoltan Nagy: "Este foarte importantă dimensionarea"

Potrivit ANRE, numărul românilor care produc energie în gospodărie a crescut de trei ori de la începutul anului, până la finalul anului trecut.

Numărul românilor care produc energie în gospodărie a crescut de trei ori în 2022. Zoltan Nagy: "Este foarte importantă dimensionarea"
Sursa foto: getty images | ArtistGNDphotography
de Ştefan Petrică    |    10 Feb 2023   •   18:04

În prezent sunt înregistrați peste 40.000 de prosumatori în țară, deținători ai unei capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile, de 423 de MW putere totală instalată 

ANRE estimeaza că alți 100.000 de români vor produce energie verde în 2023.

"Observând evoluția în ultimele luni, nu este deloc imposibil ca până la sfârșitul anului 2023 să avem peste 100 de mii de noi instalații", a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, pentru Antena 3 CNN.

"În ultimele patru luni din anul 2022, au fost instalate aproximativ 5.000 de noi instalații. Cred că această medie se poate păstra, dar nu m-aș grăbi să spun că e posibil să crească.

Pentru aceste instalații este foarte importantă dimensionarea din perspectiva producerii de energie. Este foarte bine cunoscut faptul că aceste instalații produc mai mult în timpul verii când numărul orelor cu soare sunt mai multe.

O gospodărie, are o putere de consum aprobată deja, primul sfat este să nu supradimensioneze, să nu depășească puterea de consum", a declarat vicepreședintele ANRE.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat legea! Pompe de căldură, panouri solare şi fotovoltaice, mult mai accesibile pentru români

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close