Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Pădure de lângă București, transformată, de studenți, într-un parc natural. Fiecare element va fi construit din materiale reciclabile

Pădure de lângă București, transformată, de studenți, într-un parc natural. Fiecare element va fi construit din materiale reciclabile

Studenţii de la Universitatea de Arhitectură au șansa să contribuie la transformarea unei păduri de lângă București într-un parc natural, unde fiecare element va fi construit din materiale reciclabile.

Pădure de lângă București, transformată, de studenți, într-un parc natural. Fiecare element va fi construit din materiale reciclabile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   17:43

Workshopul "Parcul Natural Zer0 Waste" a avut ca obiectiv principal transformarea Pădurii Căldăraru din Cernica într-un parc urban cu tematică Zer0 Waste, unde fiecare aspect este gândit pentru a minimiza impactul nociv asupra mediului.

Pădurea va fi transformată într-un parc urban inovator, unde totul este reciclabil și sustenabil.

Fiecare element al parcului va fi proiectat și construit cu materiale reciclate sau reciclabile.

"Este un proiect inovator și inedit. Este o provocare pentru noi, pentru că este pentru prima dată, în România, când cineva se gândește la un asemenea proiect", spune Olivia Ciobanu Oprescu, arhitect-șef CJ Ilfov.

Citește și: Elevii şi profesorii de top din Alexandria, premiaţi de Ziua Educaţiei. Selly: ”E important ca un tânăr care face performanță să fie apreciat”

Viitorii arhitecţi care au avut cele mai bune idei au fost premiaţi, iar toate cele trei proiecte câștigătoare vor constitui baza etapei următoare, cea de elaborare a studiului de fezabilitate.

"Parcul va găzdui piste de alergare, realizate din pantofi reciclați. În zona lacului, vor fi amenajate spații de promenadă și amfiteatre. Obiectele de mobilier vor fi realizate din materiale reciclate", a adăugat Olivia Ciobanu Oprescu.

Acest proiect este o inițiativă de colaborare între Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" și Consiliul Județean Ilfov.

×
Subiecte în articol: Cernica padure România Inteligentă
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close