Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Piaţa inteligentă din Alexandria, model pentru administraţiile din ţară

Piaţa inteligentă din Alexandria, model pentru administraţiile din ţară

Digitalizarea comerţului din pieţele tradiţionale nu înseamnă doar plata cu cardul. În piaţa din Alexandria, clienții pot verifica cu ajutorul unui cod QR atestatele şi provenienţa produselor găsite pe tarabe. Şi nu oricum, ci cu imagini filmate chiar în serele producătorilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   14:17

Detalii despre acest proiect au fost prezentate la conferinţa naţională "Digitalizarea pieţelor, model de bune practici în administraţia locală", o conferinţă organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă.

De asemenea, comercianţii îşi pot plăti şi rezerva taraba de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil.

"Este ceva nou pentru consumatorii din Alexandria, pentru că, de fiecare dată când ajung în piaţă, deja ştiu pe unde suntem poziţionaţi, vin scanează codul, se uită pe produsele pe care le distribuim, pe care le avem pe masă. Sunt încântaţi de noua regulă pe care o găsesc în piaţă şi sunt foarte mulţumiţi.

Şi ce este drept, în ultima perioadă, am sesizat că sunt mulţi tineri care sunt atraşi de piaţă, vin în piaţă să vadă adevăratul producător", spune un comerciant.

Citeşte şi: Conferința Națională “Digitalizarea pieţelor model de bune practici în administraţia locală” | România Inteligentă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totodată, pentru a-i atrage pe tineri, autorităţile s-au asigurat că legumele şi fructele vor putea fi cumpărate şi cu cardul bancar, nu doar cash. Modelul de digitalizare a pieţei din Alexandria a fost preluat şi de alte administraţii din ţară.

Citeşte şi: Mâncarea sănătoasă pentru români, preocupare pentru autoritățile locale. Ce soluții au găsit

Este nevoie, însă, şi de alte investiţii pentru a-i ajuta pe producători să vină în pieţe.

Conferinţa naţională "Digitalizarea pieţelor, model de bune practici în administraţia locală" a fost organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close