Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Răspunsuri la cea mai mare criză a deceniului, la România Inteligentă. Adrian Ursu, sumar al concluziilor

Răspunsuri la cea mai mare criză a deceniului, la România Inteligentă. Adrian Ursu, sumar al concluziilor

Conferinţa naţională "România Inteligentă", eveniment marca Antena 3 şi Jurnalul, a dezbătut joi subiectul fierbinte al momentului: ieşirea din criza facturilor, iar decidenţi şi experţi din domeniu au discutat despre posibilele soluţii. 

Răspunsuri la cea mai mare criză a deceniului, la România Inteligentă. Adrian Ursu, sumar al concluziilor
Sursa foto: Antena 3 | România Inteligentă
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2022   •   13:28

Autorităţile nu au putut să spună nici până acum câte milioane de facturi au fost trimise greşit către populaţie şi câte au fost recalculate.

Adrian Ursu, moderatorul conferinţei, a spus încă care au fost concluziile discuţiei.

"Sunt foarte multe veşti din dezbaterea acestea. Eu, de pildă, am aflat că în clipa de faţă au fost recalculate toate facturile greşite, ca urmare, în foarte scurtă vreme, oamenii le vor primi pe cele bune.

ANRE vine cu o veste bună şi ne anunţă că de la 1 august vom avea la dispoziţie o platformă cu ajutorul căreia ne vom putea schimba furnizorul în 24 de ore, dacă nu suntem mulţumiţi de condiţii.

Furnizorii nu au primit până acum banii care li s-au promis, ca urmare unii dintre ei sunt în pragul falimentului, ceea ce ar fi catastrofal pentru sistem", au fost câteva dintre concluziile conferinţei amintite joi, de Adrian Ursu, la Antena 3.

Virgil Popescu: România nu va mai avea nevoie să importe gaze din 2026, vom deveni exportatori | Primul reactor modular, în 2028

Ţara noastră va deveni independentă din punct de vedere al importului de gaze naturale în anul 2026 şi, mai mult, vom deveni un exportator, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la conferinţa organizată de Antena 3 prin proiectul România Inteligentă.

"Anul 2026 va fi un an în care România va deveni practic independentă şi din punct de vedere al importurilor de gaze naturale şi vom deveni un exportator de gaze naturale", a afirmat Virgil Popescu.

În plus, 2028 este anul în care România va avea şi primul reactor modular, iar reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă în 2030-2031, a mai afirmat demnitarul.

ANRE: "Facturile uriaşe trebuie corectate până la 1 iunie. Dacă consumatorul are dreptate, în 5 zile furnizorul trebuie să-i dea banii" | #josfăcătura

Românii care au primit facturi uriaşe la gaze sau lumină vor primi facturile corecte până în luna iunie, iar dacă se dovedeşte că au avut dreptate, furnizorul respectiv va trebui să le restituie banii în cinci zile, a spus Zoltan Nagy, vicepreşedinte ANRE, joi, la conferinţa organizată de Antena 3 prin proiectul România Inteligentă.

"S-au făcut controale la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze. O parte din controale sunt finalizate, dar vom reveni pentru a verifica dacă aplica legea pe toate cele cinci luni.

Noi la controale nu am intrat în detaliu factură cu factură, ne-am rezumat la a verifica dacă au aplicat sau nu legea, dacă au aplicat sau nu corect vedem de acum încolo. Abia apoi stabilim dacă sunt corecte sau nu", a explicat Zoltan Nagy, vicepreşedinte ANRE, joi.

Reconectarea încrederii între consumatori, instituţii şi operatori | Ieşirea din criza facturilor | Conferinţă naţională România Inteligentă

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close