Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Sistem de climatizare unic în unităţile de învăţământ din România | Facturi reduse cu până la 40%

Sistem de climatizare unic în unităţile de învăţământ din România | Facturi reduse cu până la 40%

O școala din Timișoara pentru copiii cu dizabilități a găsit o soluție inteligentă pentru încălzirea instituției. Este vorba despre un sistem de climatizare unic în unităţile de învăţământ din România, care ar putea reduce facturile chiar şi cu 40%, iar elevii vor avea mereu căldură și aer condiționat în sălile de clasă.

Sistem de climatizare unic în unităţile de învăţământ din România | Facturi reduse cu până la 40%
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2022   •   17:48

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Constantin Pufan" din Timișoara unde învață aproape 150 de copii cu dizabilități a fost dotat cu un sistem de climatizare performant cu o pompă de căldură după ce iarna trecută conducerea școlii a avut de-a face cu facturi uriașe la gaze.

Fiecare sală specializată este încălzită pe timpul iernii, iar în vremea călduroasă elevii au aer condiționat. Investiția s-a ridicat la 1 milion de lei, bani finanțați din fondurile Consiliului Judeţean din Timişoara.

Sistemul care ar putea reduce facturile cu până la 40%

Unităţile interioare au şi un sistem inovativ de purificare a aerului care are capacitatea să neutralizeze mucegaiurile, bacteriile, viruşii având certificare inclusiv pentru SARS-CoV-2. 

De asemenea, pentru a fi cât mai eficientă energetic, școala urmează să fie anvelopată.

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close