Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cele mai noi soluții smart din domeniul energiei verzi, prezentate la Expoziția Smart Energy din Constanța

Cele mai noi soluții smart din domeniul energiei verzi, prezentate la Expoziția Smart Energy din Constanța

Carport este un nou concept care vă poate scuti de costuri. Acesta a fost prezentat la ultima ediție a Expoziției Smart Energy de la Constanța și este doar un exemplu din zecile de produse și soluțiile din domeniul energiei regenerabile prezentate în cadrul expoziției.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   17:04

"Verde și smart" este idea după care funcționează "practice garage-ul" cu încărcare pe bază de energie solară.

Costurile garajului inteligent se ridică la 2.000 de euro, fără să punem însă la socoteală componentele și asta deoarece diferă în funcție de cerința și necesitatea celui care îl achiziționează.

"Sunt instalate 8 panouri care produc 5 kilowați în total.

Ele sunt conectate la un invertor solar care transforma energia solară în curent alternativ și conectate la o priză, poate încărca mașina doar din excesul solar", a spus Mihai Vancea, inginer automatist.

Citește și: Școlile din Ilfov devin poli de atractivitate pentru elevi, prin proiectul ”Colorează-ți viitorul”

Odată cu avansarea tehnologiei și întreținerea soluțiilor de producere a energiei verzi e mai ușoară. O dovedește și robotul care curăță panourile fotovoltaice, fără să afecteze mediul înconjurător.

Specialiștii susțin că în timp, panourile fotovoltaice își pierd din capacitate de a produce energie și devine necesară curățarea acestora.
"Este o soluție robotizată pentru mentenanța panourilor în general de puteri mai mari, nu sisteme casnice de 5 sau 10 kilowați.

Aceste soluții îmbunătățesc capacitatea parcurilor de a produce energie.

După 6 luni se pierde 20% din capacitate, din cauza prafului și a mizeriei de la pasări", a declarat Ciprian Drăgan, manager proiect.

O aplicație care controlează corpurile de iluminat este din ce în ce mai solicitată de clienți.

Configurarea este simplă, iar controlul este foarte ușor. Putem stinge sau aprinde lumina și putem scădea din intensitate fără să fim prezenți fizic în cameră sau în casă.

"Avem un sistem care permite setarea culorii, se schimbă culoarea, dar se și poate comanda cu funcția de on/off, iar iluminatul a fost oprit.

Se pot accesa de pe telefon, de pe calculator, local, de oriunde", a spus Cosmin Balaban, director executiv.

Specialiștii din domeniu spun că în ultimii ani s-a observat că românii sunt tot mai interesați să reducă consumul de energie și apelează tot mai mult la energia regenerabila.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă energie verde
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close