Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Spitalul ultramodern din Bistriţa-Năsăud, care aduce medici români înapoi în ţară

Spitalul ultramodern din Bistriţa-Năsăud, care aduce medici români înapoi în ţară

România Inteligentă înseamnă dezvoltare, dar şi condiţii ca afară la noi în ţară. Asta a fost concluzia dezbaterii Poarta Transilvaniei, Bistriţa-Năsăud - drum deschis spre dezvoltare, organizată de Antena 3 CNN. Ceea ce puţină lume ştie este că în Bistriţa există un spital ultramodern, care va fi finalizată prin fondurile din PNRR.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   15:54

Lucările prind contur la noul pavilion al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, investiţia beneficiind de o finanţare de 400 de milioane de lei prin PNRR.

În spitalul ultramodern s-au întors să lucreze peste 140 de medici, chiar şi din străinătate.

Citeşte şi: Peste 80% din infrastructura rutieră din Bistrița-Năsăud a fost reabilitată

"Ne-am concentrat atenţia pe două axe prioritare. Partea de infrastructură e una dintre ele. Asta cuprinde clădiri şi aparatură medicală. Şi mai avem partea de resursă umană, care este la fel de importantă şi cele două nu pot una fără cealaltă, pentru că nu se poate oferi calitate în sistemul de sănătate dacă cele două nu merg mână în mână", a declarat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

"Eforturile financiare pe care comunitatea le-a făcut, şi care nu au fost mici, au adus în ultimii 5-6 ani peste 100 de tineri specialişti care, pe lângă studiile făcute în România, cu masterate, cu doctorate în fara ţării, experienţă, avem medici care s-au întors din Germania, din Franţa, din Canada, din foarte multe locuri ale lumii", a explicat Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Investiţiile în sistemul sanitar public din Bistriţa-Năsăud au început să atragă chiar şi pacienţi din alte regiuni, dar şi din străinătate.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close