Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Lipsa cadrelor didactice din școlile noi reprezintă o problemă reală"

Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Lipsa cadrelor didactice din școlile noi reprezintă o problemă reală"

Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a declarat, în cadrul Conferinţei Naționale "Învăţăm cu folos, lecţii de suces în educaţie din Ilfov", că școlile și grădinițele noi din județ se confruntă cu o lipsă acută a cadrelor didactice.

Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Lipsa cadrelor didactice din școlile noi reprezintă o problemă reală"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   13:10

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat joi, 25 mai 2023, în cadrul proiectului România Inteligentă, Conferinţa Naţională "Învăţăm cu folos, lecţii de suces în educaţie din Ilfov".

Tema conferinței a fost concentrată în jurul proiectelor derulate în unitățile școlare din județul Ilfov, în vederea îmbunătățirii experienței de învățare a elevilor.

Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a declarat că inspectoratele școlare din județ mențin o strânsă legătură cu inspectoratele din Capitală, majoritatea proiectelor fiind derulate în colaborare.

"Într-adevăr, în ceea ce privește educația, colaborarea dintre județul Ilfov și municipiul București este bună. Foarte mulți cetățeni se mută din București în Ilfov, iar în aceste condiții, copiii trebuie să aibă un loc unde să învețe. Este mult mai ușor pentru elevi să-și desfășoare orele de curs în localitatea în care s-au mutat", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Citește și: Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", cel mai important eveniment regional al lumii medicale şi farmaceutice

Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov | Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov | Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă” O nouă conferință România Inteligentă organizată de Antena 3 CNN, în colaborare cu cotidianul național Jurnalul pornește de la ideea că soluțiile alternative de învățământ încep să fie tot mai căutate de părinți și autoritățile locale încep să se implice pentru a pune la dispoziție platforme noi extrașcolare.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 24 mai 2023

Cu toate acestea, Vincenţiu Voicu a atras atenția asupra fatului că școlile și grădinițele din Ilfov se confruntă cu o problemă care îi afectează pe elevi, anume lipsa profesorilor.

"Școlile și grădinițele noi se confruntă cu problema lipsei resursei umane. Lipsa cadrelor didactice reprezintă o problemă reală. Atunci când o școală nouă este gata, nu are cine să o populeze", a mai adăugat Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

×
Subiecte în articol: Ilfov România Inteligentă
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close