Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Alimentele care fac bine creierului și ajută memoria. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Aminoacizii vin tocmai din această hrană care ar trebui consumată cât mai des!"

Alimentele care fac bine creierului și ajută memoria. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Aminoacizii vin tocmai din această hrană care ar trebui consumată cât mai des!"

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm zi de zi, astfel încât să avem o sănătate de fier și o minte ascuțită.

de Andreea Cigolea    |    17 Noi 2023   •   14:00

Potrivit celebrului medic neurochirurg, semințele, nucile și alunele sunt pe primele locuri atunci când vorbim despre alimentația sănătoasă. 

”Toate semințele sunt bune. Sămânța de dovleac este foarte bună, toate nucile sunt foarte bune și alte semințe care ne vin din import.

Mango este foarte bun, avocado, sunt foarte bune pentru creierul uman.

Dar toate semințele și fructele ne fac foarte bine la creier. Pentru că din acestea se extrag o serie întreagă de mici aminoacizi care se duc la transmiterea între celulele nervoase, la nivelul neurotransmițătorilor, a sinapselor, a legăturilor.

În circulație, dai drumul la verde. Și ca să dai drumul la verde trebuie să ai substanță. O substanță care vine tocmai din aceste nuci și semințe”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close