Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Secretul care te ajută să înveți mai repede și mai ușor! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În asta constă totul!”

Secretul care te ajută să înveți mai repede și mai ușor! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În asta constă totul!”

Prof. dr. Vlad Ciurea ne învață cum putem reține mai ușor și ce putem face pentru a nu mai uita ”de la mână până la gură”.

de Andreea Cigolea    |    18 Noi 2023   •   08:00

O memorie bună depinde de sănătatea și vitalitatea creierului. Pentru a vă îmbunătăți memoria și performanțele mentale există o mulțime de lucruri pe care le puteți face zilnic. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt acestea. 

”Dacă eu mă apuc să învăț, închid televizorul, închid telefonul, închid tableta, citesc materialul pe care trebuie să îl învăț. În timp ce citesc, notez ce mă interesează, compar materialele, eventual îmi notez ceea ce trebuie să caut în literatură.  

Deci totul concentrat pe problemă și repetat! Dacă vrei să ai o memorie bună, trebuie continuu să repeți. Cu voce tare, nu se supără nimeni, puteți recita ca Demostene. Unul dintre lucrurile pe care le făcea dimineața, pe malul mării, repeta continuu.

Și Cicero își făcea discursurile pe tăbliță, după care le repeta noaptea și vorbea de cele mai multe ori fără niciun fel de ajutor scris în fața senatului roman.  

Deci ne bazăm pe ceea ce am scris, am reținut. Este un triunghi al inteligenței, al memoriei, care este ochi, creier și mână. Și invers”, a explicat Vlad Ciurea la Antena 3 CNN. 

”Sunt persoane care prind din zbor cuvinte. Prind din zbor ani. Alții care rețin cifrele cu o viteză formidabilă. Alții care sunt extrem de implantați în viața uzuală sau și nu au o memorie a figurilor. Uită foarte repede anumite figuri. Nu este nicio problemă! Totul constă în repetare, repetare, repetare. 

Când te duci în fața unui auditoriu, trebuie să știi cu cine vorbești, să prezinți persoanele din față, când te duci în fața unei discuții trebuie să știi pe cine ai interlocutor, moderator, pentru a putea vorbi și începi, încet, încet să aduni memorie, nume, date, figuri și să le suprapui. Se poate!”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close