Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Casa Albă, despre atacurile din Israel: Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas

Casa Albă, despre atacurile din Israel: Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas

Iranul este complice, dar nu există dovezi care să lege Teheranul de atacurile din Israel, transmite Casa Albă.

Casa Albă, despre atacurile din Israel: Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   23:48

Iran este complice, chiar dacă Statele Unite nu au informații sau dovezi care să indice că Teheranul a participat direct la atacurile din Israel comise de grupul islamist palestinian Hamas, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă, luni.

"De-a lungul timpului, Iranul a susținut pe scară largă Hamas și alte rețele teroriste din regiune, furnizând resurse, capacitate și instruire", a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt pentru securitate națională de la Casa Albă, într-un interviu acordat MSNBC.

"Este clar că Iranul are o complicitate, dar în ceea ce privește dovezi specifice legate de aceste atacuri, nu, nu deținem astfel de informații", a adăugat el.

Citeşte şi: Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel: "Am auzit cinci bombe când au explodat, vreau să mă întorc cât de repede pot"

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni, potrivit Reuters.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele terestre au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița cu fâșia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriștii Hamas.

Amiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că israelienii au restabilit controlul până la granița cu zona controlată de Hamas, dar există lupte izolate contra luptătorilor teroriști ai Hamas.

×
Subiecte în articol: Iran Israel Hamas Casa Alba
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close