Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cristian Diaconescu: "Cei trei prim-miniştri discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea"

Cristian Diaconescu: "Cei trei prim-miniştri discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea"

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României și diplomat de carieră, este de părere că premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei discută cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, situaţia în care Kievul ar cădea.

Cristian Diaconescu: "Cei trei prim-miniştri discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    15 Mar 2022   •   22:14

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, au ajuns în capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European.

Cei trei premieri au mesaje din partea Germaniei şi Franţei, a declarat Cristian Diaconescu la "Sinteza Zilei".

"Cei trei prim-miniştri, şi asta este o informaţie nu foarte fericită, discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea. Pentru că în condiţiile în care Kievul ar fi ocupat de Federaţia Rusă sau pus într-o stare de asediu, se pune problema unde şi în ce fel de organizare va pleca conducerea politică", a adăugat Diaconescu.

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei au ajuns la Kiev

Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni, arată un comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.

Război în Ucraina | Kievul sub stare de asediu. Un asalt total al armatei ruse va porni în această seară | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Rușii pregătesc un atac de 35 de ore asupra capitalei Ucrainei, susține primarul orașului, Vitali Klitschko.

Mai multe blocuri de apartamente din afara orașului au fost lovite de forțele ruse, a spus Klitschko. 

"Este interzisă circulația prin oraș fără permisiune specială, cu excepția mersului la adăposturile anti-aeriene", a adăugat primarul. "Capitala este inima Ucrainei și va fi apărată”, a mai spus el.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close