Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dan Puric: "M-am născut diferit | Pe mine mă interesează salvarea acestui neam"

Dan Puric: "M-am născut diferit | Pe mine mă interesează salvarea acestui neam"

Actorul Dan Puric a vorbit la Antena 3 CNN despre cel mai mare pericol pentru România. "Când taurii se luptă, vițeii se uită", afirmă el.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   23:31

Dan Puric e preocupat de viitorul României și al românilor în contextul schimbărilor sociale și politice. Puric a subliniat la Antena 3 CNN că interesul său nu se îndreaptă către aspectele politice, cum ar fi președinția, ci mai degrabă spre o preocupare profundă pentru salvarea neamului românesc. 

"M-am născut diferit și fiecare om pe pământul acesta s-a născut diferit. (...) Eminescu spunea că avem două specii de român, românul degenerat și celula moral impenetrabilă a românului, aia care n-a făcut nicio concesie și care nici astăzi nu va face nicio concesie (...). Pe mine nu mă interesează preşedinţia, pe mine mă interesează salvarea acestui neam", a spus el, luni seară, în direct la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"Eu m-am responsabilizat din propria structură. Așa m-a născut mama și bunul Dumnezeu, nu trebuie să mă responsabilizeze o funcție. Când intri pe scena, la Teatrul Național sau indiferent unde, ai o responsabilitate", a adăugat actorul.

Potrivit lui Dan Puric, cel mai mare pericol din România este lipsa încrederii - atunci când românii nu mai au conturul demnității.

"Nu l-am spus și eu, l-a spus Eminescu. Zice cea mai mare tară a poporului român, adică defect, să zicem așa, este lipsa încrederii în sine. Românul și-a pierdut aproape programat încrederea în sine. Țara asta ori să fie românească, ori nu merită să fie deloc. N-am zis eu, Mihai Eminescu! Ăsta este cel mai mare pericol intern, atunci când tu nu mai ai conturul demnității tale", a opinat Dan Puric.

Dan Puric avertizează asupra pericolelor geopolitice: "Suntem jucați la zaruri de imperii barbare"

Dan Puric a emis o avertizare cu privire la cel mai mare pericol extern cu care se confruntă România în prezent. Puric a subliniat că țara se află într-o situație vulnerabilă, fiind manipulată de imperii barbare, fără scrupule, care joacă un joc periculos.

"Cel mai mare pericol extern este că suntem jucați la zaruri de imperii barbare și într-o parte și dintre alta, fără scrupule, că așa au fost întotdeauna și că nu avem o clasă politică care să gestioneze cu inteligență diplomatică conflictele dintre monștri.

Când taurii se luptă, vițeii se uită. Aici este o problemă", a mai spus Dan Puric.

Într-un interviu exclusiv la Antena 3 CNN, actorul Dan Puric a clarificat intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale din România, subliniind că inițial nu a avut în plan această decizie. Actorul a explicat și că intenția sa a fost de a aduce bucurie oamenilor într-un context de depresie generală și de confuzie.

"S-au speriat (nr. politicienii). Intenția mea nu a fost chiar asta. A fost să aduc bucurie oamenilor într-un context de depresie generală de cădere și de confuzie, de mâl sufletesc și oamenii s-au bucurat mult. A doua zi am văzut că e foarte multă vulnerabilitate în societatea românească și vă dați seama în ce hal a ajuns puterea la noi dacă ei se tem de un puric. E situația gravă", a declarat Dan Puric.

Actorul a subliniat că nu are în calcul o candidatură politică, dar a fost "băgat" în această situație și se simte responsabil față de disperarea oamenilor pe care a reușit să o atingă prin acțiunile sale.

"Eu de 25, de 30 de ani merg prin sate, prin orașe, mă întâlnesc cu oamenii, cu România profundă, de care cei de sus habar n-au. Nici nu știu. E o Românie excepțională, dar suferindă. Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură. Ce mă fac eu cu disperarea acestor oameni?", a adăugat Dan Puric.

El a evidențiat că România are nevoie de o schimbare la nivelul stării de spirit și că președintele singur nu poate salva țara.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close