Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja vor fi eliberaţi din închisoare

Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja vor fi eliberaţi din închisoare

Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja vor fi eliberaţi din închisoare
de S.T.    |    19 Dec 2018   •   22:22

Fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja vor fi eliberaţi din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus miercuri suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi. 

Fostul ministru al Energiei Constantin Niță a formulat o contestație în anulare după decizia CCR privind componența completurilor de cinci judecători.

Constantin Niţă a fost condamnat, în luna iunie, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.

Potrivit surselor Antena 3, Niță iese din închisoare în această seară.

Și Dan Șova va fi eliberat după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus suspendarea executării pedepsei.

Dan Şova a fost condamnat definitiv în luna iunie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora şi îşi execută pedeapsa la Penitanciarul Jilava.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis și eliberarea lui Rudel Obreja, după ce a contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători.

Rudel Obreja a primit cinci ani închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis cererile de suspendare a pedepselor în cazul celor trei până la soluţionarea definitivă a contestaţiilor în anulare.

Deciziile sunt executorii şi definitive, motiv pentru care condamnaţii vor ieşi din penitenciare.

Citește și: Completurile de cinci judecători, trase la sorți

Vă amintim că Instanţa supremă nu a tras la sorţi completurile de cinci judecători odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi din Legea 304/2004, privind organizarea judiciară. În acest sens, s-a pronunţat şi CCR în 7 noiembrie, care a constatat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ.

CCR a precizat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de cinci judecători.

Citiți și:

Șefa ICCJ, Cristina Tarcea, este cercetată disciplinar

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close