Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Forțele SUA, răspuns exclusiv pentru Antena 3 CNN: "Drona zbura dintr-o locație nedezvăluită de pe Flancul Estic al NATO"

Forțele SUA, răspuns exclusiv pentru Antena 3 CNN: "Drona zbura dintr-o locație nedezvăluită de pe Flancul Estic al NATO"

Forțele SUA au acordat un răspuns oficial în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre drona doborâtă de un avion militar rusesc în Marea Neagră.

de Radu Tudor    |    Ioana Mircea    |    15 Mar 2023   •   22:50

Jurnalistul Antena 3 CNN, Radu Tudor a adresat astăzi trei întrebări Comandamentului Forțelor Aeriene Americane din Europa în legătură cu doborârea dronei MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene Americane, de către avioane de lupta SU-27 rusești, în bazinul Mării Negre. 

Oficialii spun drona zbura dintr-o locație nedezvăluită din motive de securitate, de pe Flancul Estic al NATO.

Radu Tudor: Din ce bază/țară aeriană a fost operată drona?

Citește și: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Comandamentul "Forțelor Aeriene Americane din Europa: "Zbura dintr-o locație nedezvăluită de pe Flancul Estic al NATO. Nu vom discuta detaliile locației din motive de securitate operațională."

Radu Tudor: Ce forțe (SUA sau NATO) au lansat o operațiune de recuperare a dronei din apele Mării Negre?

Comandamentul Forțelor Aeriene Americane din Europa: "În acest moment, aeronava nu a fost recuperată. Deși recuperarea acesteia rămâne o prioritate, nu vom discuta detalii specifice din motive de securitate operațională."

Radu Tudor: Câte mile/km erau de la zona incidentă până la spațiul aerian rusesc din Marea Neagră?

Comandamentul Forțelor Aeriene Americane din Europa: "Nu vom discuta detaliile locației din motive de securitate operațională. Aeronava fără pilot MQ-9 opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre când a avut loc incidentul".

×
Subiecte în articol: drona
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close