Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Imagini cu Grecia sub teroarea incendiilor. Flăcările ameninţă Atena

Imagini cu Grecia sub teroarea incendiilor. Flăcările ameninţă Atena

Cristi Popovici, trimisul special al Antenei 3 în Grecia, vine cu imagini în exclusivitate din cele mai afectate zone din teritoriul elen. Autorităţile sunt depășite de situaţie şi cer ajutor extern, în timp ce sute de turişti şi localnici trăiesc clipe de groază înconjurați de flăcări.

Imagini cu Grecia sub teroarea incendiilor. Flăcările ameninţă Atena
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Aug 2021   •   22:45

Situaţie fără precedent în Grecia. O echipa Antena 3 a surprins imagini apocaliptice din cele mai afectate zone de incendiile devastatoare de pe teritoriul elen.

Pârjol peste tot. Zeci de hectare de vegetație s-au transformat în cenușă. Aerul este complet irespirabil, termometrele înregistrând între 45 și 48 de grade Celsius din cauza incendiilor.

Evia, cea mai mare insulă a țării  s-a transformat într-un infern al flăcărilor. Într-o pădure de pini, flăcările au depăşit 40 de metri înălţime.

Drumul către Atena a fost închis din cauza flăcărilor

În timp ce sute de turişti şi localnici au fost evacuaţi din zonele afectate, pompierii alături de voluntari încearcă din răsputeri să creeze o zonă de siguranța pentru protecţia satelor.

Din păcate, pentru multe zone eforturile sunt în van. Focarele care au fost lichidate reizbucnesc şi mai amenințător făcând din ce în ce mai grea intervenţia pompierilor.

Localnicii fac apel la autorități să ia măsuri urgente

Cei care şi-au văzut toată agoniseala în flăcări strigă cu disperare la autorități pe care le acuză că nu au creat de-a lungul timpului un plan de siguranță, mai ales că teritoriul elen se confruntă cu incendii anual.

Pentru că situaţia este fără precedent, Grecia a cerut ajutor extern pentru lichidarea incendiilor devastatoare. Mai mult, de mâine va intra în vigoare o alertă de grad 5 de incendii pe o perioadă de două săptămâni care anunță risc iminent de incendii şi temperaturi record.

În acest context, autorităţile fac apel la turişti să consulte site-urile de specialitate pentru a se informa despre situaţia din zonele pe care le tranzitează.

Imagini cu Grecia sub teroarea incendiilor, un material realizat de Cristi Popovici şi Cătălin China.

×
Subiecte în articol: atena Grecia
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close