Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Noua hartă seismică prezentată de INFP: "Lucrurile în continuare se mișcă"

Noua hartă seismică prezentată de INFP: "Lucrurile în continuare se mișcă"

INFP a prezentat în direct la Antena 3 CNN noua hartă seismică a României. Mai multe zone din țară sunt marcate.

de Ioana Mircea    |    16 Feb 2023   •   23:14

Dragoș Toma, cercetător INFP a prezentat în această seară în direct la Antena 3 CNN noua hartă seismică a României. Acesta susține că multiplele replici ale cutremurelor reprezintă un lucru normal, dar totodată precizează că lucrurile sunt în continuare în mișcare.

"Noi înregistrăm cutremurele bine în ultimii 50 de ani. Replicile acestea multe, nu sunt o surpriză până la urmă. Ele sunt un lucru foarte normal după un cutremur. Lucrurile în continuare se mișcă", a afirmat cercetătorul.

Totodată, el susține că secvențele care au apărut la Târgu Jiu trebuie luate în considerare.

Citește și: Ce au ajuns să le ceară profesorii elevilor să aibă în rucsacul de urgență în caz de cutremur. Părinții sunt revoltați

"Nu ne așteptam ca această zonă să producă și mai puternic și atât de repede. Încet, încet lucrurile o să scadă dar în câteva săptămâni. Sperăm să nu mai dea ceva peste 5. Sperăm, dar nu este nici o certitudine. Toate secvențele de la Târgu Jiu ar trebui luate în considerare", a adăugat Dragoș Toma.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close