Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Lecție de istorie cu Rareș Bogdan: "În timpul crizei din 1938, 65.000 de austrieci lucrau în România"

Lecție de istorie cu Rareș Bogdan: "În timpul crizei din 1938, 65.000 de austrieci lucrau în România"

Rareș Bogdan a ținut o lecție de istorie în direct la Antena 3 CNN despre zecile de mii de austrieci care lucrau în România anilor '30.

de Ioana Mircea    |    06 Mar 2024   •   22:43

Rareș Bogdan a amintit în direct la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, două momente istorice care leagă România și Austria, în contextul vizitei cancelarului Austriei, Karl Nehammer, la Bucureşti.

"Eu știu istoria foarte bine și mă doare să văd că (n.r. - că nu se recunoaşte) în 1938, în marea criză care a cuprins Austria, în România, mai precis în Banat, Transilvania și Bucovina erau 65.000 de cetățeni austrieci care lucrau ca guvernante, ca meșteri, ca ingineri, în casele românilor sau în diferite administrații locale din România.

Astăzi sunt 240.000 de români care lucrează în Austria și se comportă absolut impecabil. Lucrurile acestea trebuie spuse", a precizat Rareș Bogdan.

Totodată, el a precizat că i-a spus lui Karl Nehammer un moment din istoria celor două țări, România și Austria. Cancelarul Germaniei ar fi fost deranjat de precizările lui Rareș Bogdan.

"Eu i-am spus-o lui Karl Nehammer, la Viena în decembrie 2022 și nu i-a convenit, și-a smuls nervos casca. I-am spus: domnule cancelar, țara mea prin înaintașii mei, prin Iuliu Maniu s-a oprit să vă curețe Viena de trupele lui Bela Kuhn  și a salvat Viena din momentul în care era pur și simplu prădată și aruncată în foc și pară. 

Când strămoșii mei au plecat, colonelul Boariu cu Iuliu Maniu s-a retras cu românii fugiți de pe frontul din Piemont pentru a veni spre țara lor, vienezii s-au strâns pe Gurtel și au aplaudat și au aruncat cu flori în trupele românilor care au eliberat Viena de trupele bolșevice", a spus europarlamentarul.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close