Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen şi eliminarea vizelor SUA: "Nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei"

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen şi eliminarea vizelor SUA: "Nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei"

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit la Sinteza Zilei despre aderarea României la spaţiul Schengen, aderarea la OECD şi anularea viselor SUA. Calendarul acestor obiective.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   22:07

Întrebat cum va încerca să obțină acordul Austriei pentru aderarea României la Schengen, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus:

"România, peste o lună de zile va intra (n.r în spaţiul Schengen) aerian și maritim. Va trebui o atenție și mai mare. Vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârșitul anului acestuia România va intra în Schengen terestru.

Anul viitor România nu va mai avea vize cu America, iar în anul 2026 România va intra în noi OECD (n.r Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică). Cel mai important proiect de țară a României este aderarea la OECD. Repetații-le până la sfârșitul anului vom intra și într-în spațiul Schengen. Astea sunt cele mai importante lucruri pe care le au e făcut decidenții din România în acest moment.

Ca să realizăm aceste lucruri trebuie să facem reformele din PNRR, care sunt suprapuse cu reformele din pentru aderarea la OECD. În momentul în care am intrat la OECD, România este alături de toate statele dezvoltate din lume.

"Nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei"

Nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei. Vor veni cei cele mai mari investiții odată cu aderarea la OECD, fiindcă e un mecanism, unde se face upgrade ca la soft-urile de la calculator la două-trei luni ca să fii alături de statele dezvoltate. Ăsta e viitorul României și noi trebuie să luptăm pentru acest viitor.

Suntem independenți energetic, am făcut față la toate provocările de acum. Avem dezvoltări prin PNRR, prin fondul de mediu, prin fondul de modernizare, toate în derulare. România va fi unul dintre cei mai mari exportatori de energie din Europa și energie verde", a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close