Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Negocierile Guvern-profesori continuă. Marius Budăi: "Dialogul de astăzi a fost unul constructiv"

Negocierile Guvern-profesori continuă. Marius Budăi: "Dialogul de astăzi a fost unul constructiv"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni seară, după intervenția liderilor sindicali, că sunt șanse ca sindicatele să accepte oferta guvernanţilor pentru a înceta greva.

Negocierile Guvern-profesori continuă. Marius Budăi: "Dialogul de astăzi a fost unul constructiv"
Sursa foto: Facebook | Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   23:13

"Există şanse să se îndeplinească, dialogul de astăzi de la Ministerul Muncii a fost unul constructiv", a declarat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3 CNN.

Întâlnirea cu sindicatele a fost una constructivă şi s-a agreat începerea discuţiilor tehnice pe grilele de salarizare, pornind de la principiile enunţate de acestea, a afirmat, luni, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, după negocieri.

Profesorii au primit o ofertă mai bună de la Guvern iar liderii sindicali transmit că mâine vor da un răspuns clar.

 

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a explicat la Antena 3 CNN în ce stadiu sunt negocierile cu Guvernul pentru a înceta greva. "Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2.000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2.000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor", a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater la Antena 3 CNN. 

Marius Nistor, liderul sindicatelor din învățământ, a declarat la Antena 3 CNN că ceea ce a oferit Guvernul trebuie să fie adus la cunoștință tuturor membrilor de sindicat.

Marius Budăi: "Am avut o discuţie constructivă"

"De remarcat că am avut o discuţie constructivă astăzi. S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare", a spus Marius Budăi, după discuţia cu sindicaliştii din educaţie.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marius Budăi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close