Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Reacția sindicatelor din învățământ la oferta Guvernului. Marius Nistor: "Aştept răspunsul clar din fiecare unitate de învăţământ!"

Reacția sindicatelor din învățământ la oferta Guvernului. Marius Nistor: "Aştept răspunsul clar din fiecare unitate de învăţământ!"

Profesorii au primit o ofertă mai bună de la Guvern iar liderii sindicali transmit că marți vor da un răspuns clar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   22:34

Marius Nistor, liderul sindicatelor din învățământ, a declarat la Antena 3 CNN că ceea ce a oferit Guvernul trebuie să fie adus la cunoștință tuturor membrilor de sindicat.

"În momentul de față avem o ședință a liderilor, se transmite această ofertă, iar ea trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ. Iar mâine se va da un răspuns foarte clar", a spus Marius Nistor la Sinteza Zilei.

"Nu mie trebuie să îmi convină vreo ofertă a guvernului României. Oferta trebuie să fie în concordanță cu așteptările colegilor noștri. Ei hotărăsc dacă această ultimă ofertă prezentată de Guvern se ridică la înălțimea așteptărilor lor. 

Aștept în momentul de față răspunsul clar din fiecare unitate de învățământ preuniversitar", a mai spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Anton Hadăr, după negocierile cu Guvernul: "Am primit o ofertă mai bună, dar problema rămâne legea salarizării" | Ce se va întâmpla cu greva

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a explicat în ce stadiu sunt negocierile cu Guvernul pentru a înceta greva. 

"Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2.000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2.000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor", a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marius Nistor educatie grevă profesori
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close